4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Kriz korkusuyla yaşamayalım'

Bursa'nın gayri menkul sermaye iradında vergi rekortmeni olan Gökçen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen, yaşanan küresel krizin Türkiye’ye ve Bursa’ya etkilerini değerlendirdi.

Kriz psikolojisinin ticaret hayatındaki güven ortamını zedelediğini belirten Gökçen, “Gereken tedbiri alalım, ancak kriz korkusuyla geleceği kaybetmeyelim” çağrısında bulundu.
Küresel finans krizi ilk Amerika’da ortaya çıktığında medyanın Türkiye’de de kriz varmış gibi yayınlar yaptığını hatırlatan Celal Gökçen, “Krizin bize yansımasına daha 6 ay varken, her gün kriz üzerine haber ve programlar yapıldı. Bu yüzden kriz havasına çok erken girdik” diye yakındı.

Psikolojik ortam bozulunca mali yapısı uygun olan girişimcilerin bile yatırım yapmaktan imtina ettiğine dikkat çeken Gökçen, “Bu krizi hem ülke, hem de yatırımcı olarak, çok açıldığımız bir sürecin ardından adeta düzeltme hareketi gibi görelim ve ayaklarımızı biraz daha yorganın içine doğru çekelim, ama kriz korkusuyla geleceği de kaybetmeyelim” şeklinde konuştu.

Yaşanılan krizin kalıcı olmayacağını vurgulayan Gökçen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen, “Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu yaşadığımız ilk kriz değil. Dikensiz gül bahçesinde yürümüyoruz, ama bunalıma girmeye de gerek yok. Özellikle tekstilde hızlı sipariş karşılama ve bölgesel yakınlık gibi avantajlarımızı kullanabiliriz. Bu süreçten dış ticaret dengemiz olumlu etkileniyor ve cari açık ciddi manada düşecek. Sanayide elektrik kullanımı ortalama yüzde 50 düştü. Cari açığın yüzde 30-40 oranının enerji maliyeti olduğunu da unutmamak lazım” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?