4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kriz mağdurları mücadeleyi bırakmıyor

Bursa'da ekonomik kriz sebebiyle işlerine son verilen 24 kişinin otomotiv devi Renault'un kar ettiğini gerekçe göstererek açtıkları işe iade davası, 3'lü rapora takıldı.

2. İş Mahkemesi'nde görülen bugünkü davaya 24 işçinin avukatlığını yapan İsmail Dede ile Renault'un avukatı Cenk Doster katıldı. 13 işçinin hazır bulunduğu davada mahkeme gelen 2'li bilirkişi raporunu yeterli bulmadı. Ayrıca bir hukukçu görüşü olması gerektiğini vurgulayan mahkeme, 3'lü bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Karar çıkmasını bekledikleri duruşmanın, ertelenmesiyle yıkılan işçiler, "Biz yıllarca emek verdik. Krizi bahane edip işten çıkardılar. Şuan fabrika, 3 vardiya çalışıyor. Bu nasıl bir krizidir? Fabrika kar etmesine rağmen, kriz var deyip işimizden oluyoruz. Hakkımızı sonuna kadar savunacak, gerekirse AİHM'e gideceğiz" dediler.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kriz sebebiyle işlerine son verilen 2 TOFAŞ işçisi 4. İş Mahkemesi'ne, 25 Renault işçisi ise 5. İş Mahkemesi'ne açtıkları işe iade davalarını kazanmışlardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:24:10
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 12:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?