5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Kriz seminerini 6 kişi dinledi

EKONOMİK KRİZ SEMİNERİNİ 6 KİŞİ DİNLEDİ

Bursa'da, 'Ekonomik Kriz ve Verimlilik' konulu seminere katılımın az olması dikkat çekti. Kriz dönemleri arasında ve sonrasında işletmelerin yaklaşım önerilerinin yer aldığı seminerde, işadamlarından çok basın mensupları yer aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Prodüktivite Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 'Ekonomik Kriz ve Verimlilik' konulu bilgilendirme semineri, BTSO Toplantı Salonu'nda yapıldı. Ekonomik krizin verimlilikle ilişkisi ile işletmelerin kriz dönemleri srasında ve sonrasında önerilerinin masaya yatırıldığı seminere katılım az oldu. 5 kişinin katıldığı seminerde, basın mensuplarının sayısının işadamlarından çok olması dikkat çekti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Araştırma Bölüm Başkanlığı Uzman Sinan Borluk, büyüme oranlarının beklenenin üzerine çıkmadığını belirterek, "Normal bir beklentiydi. Bütün dünyadaki gelişmeler bu şekildeydim. Bir sonraki dönem için de yüzde 8'lik büyüme bekleniyor. Temkinli olmak gerekir. Krizden gelişmekte olan ülkeler daha çok etkileniyor" dedi.

 

"EKONOMİ DENGELERİ DEĞİŞECEK"

Yıl sonu Türkiye'nin ortalama yüzde 7 büyüme göstereceğini iddia eden Borluk, dünyada önümüzdeki 20 yıl içerisinde devrimsel değişikliklerin olacağını vurguladı. Borluk, "Dünya ekonomisi ciddi bir krizin yaralarını sarmaya çalışıyor. Dünyayı ikiye ayırmamız gerekir. Birincisi ABD, AB ve Japonya'nın oluşturduğu bölge. İkincisi ise Çin ve gelişmekte olan ülkelerdir. Dünya ekonomi yapısı önümüzdeki dönemlerde ciddi devrimsel bir değişikliğe uğrayacaktır. Bunun ilk işaretlerini şu anda görüyoruz. Bu krize

çok hazırdık. 2001 yılından sonra yaptığımız reformsal yapılar bu krize karşı bizi korudu" şeklinde konuştu.

EKONOMİK KRİZ SEMİNERİNİ 6 KİŞİ DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:54:03
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?