3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Krize karşı Yerli Malı kampanyası

Rumelili Sanayici İşadamları Derneği, istihdamı artırmak, katma değerinde ülkede kalmasını sağlamak için "Yerli malı kullanın" sloganıyla kampanya başlattı.

RUMELİSİAD binasında basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, milli kaynakların işletilmesi, ülkedeki fabrikaların, atölyelerin ve işletmelerin gelişmesi maksadıyla yerli malını teşvik etmek için kampanya başlattıklarını söyledi.

Türkiye tüketicisinin bilinçli hareket etmesi ile ülke ekonomisinin çok şeyler kazanacağını kaydeden Varlık, 2009'un ilk 3 ayındaki 'korkutucu' ekonomi rakamlarının ardından bu yılın 2. çeyreğinde yakalanan ılımlı havanın moral verdiğini dile getirdi.

Yerli mallar kullanıldığı zaman istihdamın artacağını ve katma değerin ülkede kalacağını hatırlatan Varlık, "İşletmelerin ve işadamlarının oluşturduğu iş gücü, yatırımlar ve üretim bizim için çok önemli. RUMELİSİAD olarak bizler paylaşmaya ve dayanışmaya ihtiyaç duyuyoruz.

Toplumun her kesiminin yerli malı kullanma konusunda göstereceği hassasiyet küresel krizin olumsuz etkilerini azaltacaktır. Markalar şehri Bursa'da Türk malı kullanımının örnek olmasını ve SİAD'ların, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun tüm kesiminin kampanyaya katılmasını istiyorum" dedi.

'Yerli malı, Bursa malı kullanın' yazılı tişörtlerle açıklama yapan Varlık, kampanyanın herkese örnek olacağına inandığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?