3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Krize tebeşirli eylem

Bursa'da Eğitim-Sen üyeleri, kriz sebebiyle geçinmekte zorlandıklarını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü önüne tebeşir bıraktı.

Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Şehreküstü Meydanı'ndan başlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Cemal Akkurt, "Maaşlarımızın enflasyon karşısında erimesi, başlıca mal ve hizmetlere peş peşe yapılan zamlar, toplumun tüm kesimleri gibi eğitim ve bilim emekçilerinin de krizden etkilenmesine sebep olmuştur. Bugün borcu olmayan eğitim emekçisi bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Aldıkları maaş ile ay sonunu bile getirmekte zorlanan yüz binlerce eğitim emekçisi, ciddi bir borç batağı içine itilmiştir. Kuşkusuz sadece eğitim emekçileri değil, emekliler, gençler, her kategoriden emeği ile geçinenler, kısacası bütün emek kesimleri, yaşanan krizin yükünden nasiplerini fazlasıyla almaktadır.

Benzer pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de parası olanlar olmayanlara göre ciddi avantaj elde etmekte, parası olan eğitimini sürdürebilirken, yoksul ailelerin çocukları okuyamamaktadır. Siyasi iktidar, eğitim gibi temel bir insan hakkını serbest piyasanın insafına bırakmak için peş peşe yasal düzenlemeler yaparak eğitimin tüm kademelerinde ciddi bir ticarileştirme ve özelleştirme hamlesi başlatmıştır. Okullarda toplanan paralardan, öğretmenlerin farklı statülerde ve güvencesiz olarak istihdam edilmesine kadar çok sayıda sorun, eğitim sistemini kuşatmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

'Parasız eğitim, parasız sağlık', 'Sözleşmeli köle olmayacağız', 'Sözleşme hakkımız, grev silahımız' şeklinde sloganlar atan grup, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne tebeşir bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 19:12:51
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 19:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?