4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Krizi ihracat fırsatına çevirdi

Bursa’da kurulup, kısa sürede Türkiye’nin ofis mobilyası markası haline gelen Artofis Mobilya A.Ş., iç pazar başarısını dış pazarlarda da sürdürüyor.

Masachi, ekonomik krizin vurduğu iç piyasadaki durgunluğu, ihracat başarısıyla fırsata çevirdi.
İç pisayada yaşanan büyük daralmanın ardından ihracat imkanlarını daha artırmak için yoğun bir dış pazar araştırmasına girdiklerini ifade eden Masachi Genel Müdürü Rıdvan İşbaşaran, “Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türk cumhuriyetlerine yönelik direkt seyahatlar ve iş görüşmeleri ile ihracatta önemli bir başarı yakaladık. Özellikle Mart ayı içerisinde Kosova, Yunanistan, İngiltere, Ürdün, Tacikistan Türkmenistan ve Kıbrıs’a gerçekleştirilen ihracatlarımız ile yaşanan krizi aşmaya çalıştık. Masachi olarak, sadece iç pazara bağımlı kalmanın çok sakıncılı olduğunu biliyoruz. Dış pazar bizim için son derece önemli. Üretimdeki kalitemiz, kendimize ait patentli modellerimiz, tasarımlarımız büyük rağbet görüyor. Bunun haricinde otellere yönelik komple oda dekorasyon çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Dış ticaret çalışmalarının, ihracat açısından çok önemli sonuçlarda ortaya çıkardığını vurgulayan Rıdvan İşbaşaran, “Şimdi önümüzde çok önemli iki proje var. Biri Mısır’a yönelik, diğeri Suudi Arabistan’a yönelik çalışmalardır. Her iki çalışmada da büyük mağazalar zincirleri kanalına gireceğiz. Bu çalışmalar bizim ihracat olanaklarımızı çok genişletecek. Ayrıca Mısır’a yönelik, şartlar bizim açımızdan da uygun olduğu takdirde ortak yatırım projemizde bulunmaktadır” dedi.

YENİ MODELLER PİYASADA
Masachi olarak, en önemli farklılıklarının AR-GE çalışmalarına verdikleri önem olduğuna dikkat çeken İşbaşaran, büro mobilyalarında 36 çeşit model ve tasarımlarının, büro koltuğunda ise 300’e yakın ürün seçeneğinin bu çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Her yıl mutlaka yeni tasarımlar ve modeller çıkardıklarını kaydeden İşbaşaran, “2009 yılı için 5 yeni ofis mobilyası modelimiz var. Bu modellerimiz Maxsimus, Regza, Nirvana, Milas ve Piremium isimleri ile piyasa sunulmuştur. Mevcut diğer modellerde de çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler yapıldı. Ayrıca 2009 yılı katalog çalışmalarımız çok yakında sona erip, yaklaşık 130’a ulaşan yurtiçi bayilerimize ulaştırılacaktır” diye konuştu.

KDV YÜZDE 8’DE KALMALI
İç piyasanın canlandırılmasına yönelik hükümet tarafından uygulamaya konan tedbir paketlerinde, kendi sektörlerini ilgilendiren çok önemli bir KDV indirimi bulunduğunu belirten Masachi Genel Müdürü Rıdvan İşbaşaran, “Ancak, yüzde 18’den yüzde 8’e çekilen bu indirimin seçim sonuna bırakılması hiç iyi olmadı. Sektörde tüm talepler bıçak gibi kesildi. Kimse haklı olarak ürün almak istemiyor. KDV indirimin otomotivdeki gibi hemen uygulamaya konulması gerekirdi. Bu indirimin 3 ayla sınırlı kalmayıp bir yıl boyunca sürmesi lazım. Aslında yüzde 8’lik KDV her zaman uygulanması gereken bir oran olmalı. Bu sayede merdiven altı tabir edilen kayıt dışı üretimlerde kayıt altına girecektir. Ayrıca bu orandaki KDV devletin daha fazla vergi toplamasına da imkan sağlayacaktır" diyerek, hükümetten beklenlentilerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?