6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kübra, Türkiye'nin gururu oldu

BURSALI KÜBRA, TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU

İstanbul'da gerçekleştirilen 23. Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası'nda milli sporcu Kübra Kaba, 9 ülkeden 350 bayan sporcunun katıldığı Karate Şampiyonasından Bursa'ya altın madalya ile döndü.

Daha önce Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonasında ikincilik elde ederek Milli Takıma girmeye hak kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate Takımı'nın başarılı sporcusu Kübra Kaba, geçtiğimiz günler de 350 kişiyi geride bıraktı.

Üniversite öğrencisi olan 68 kilodaki milli sporcumuz, tekme ve yumruklarını Türkiye'ye altın madalya kazandırmak için vurdu. Türkiye'nin yanı sıra İsveç, İtalya, Bulgaristan, Kazakistan, Azerbaycan, Libya, Suudi Arabistan ve Ürdün'den 350 sporcunun katıldığı şampiyonada Kübra birinciliği kimseye kaptırmadı.

Karate Milli Takımında başta Türkiye olmak üzere Bursa ve Büyükşehir Belediyespor'u en iyi şekilde temsil eden Kübra'nın daha önce de Balkan ve Türkiye dereceleri bulunuyor. Bugüne kadar yıldızlar ve gençler dallarında müsabakalara çıkan 19 yaşındaki Kübra, büyük bayanlarda ilk kez yarıştı ve derece yaptı.

KÜBRA'NIN HEDEFİ BÜYÜK

Siyah Kuşak 2. Dan Karate sporcusu Kübra'yı, Bursa'ya gelir gelmez ilk kutlayanlar antrenörleri 6. Dan Hasan Okuş ile 5. Dan Akif Gürbüz, 3. Dan Fatih Gümüş ve Yardımcı Antrenör 2. Dan Adil Alişir oldu.

Olimpiyatlarda da Türkiye'ye madalya ile dönmeyi arzulayan Kübra, bugüne kadar elde ettiği başarılarıyla Bursa Büyükşehir Belediyespor'un en gözde sporcuları arasında yer alıyor.

BURSALI KÜBRA, TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 11:34:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 17:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?