3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük Furkan denizde kayboldu

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK DENİZDE KAYBOLDU (2)

Bursa'da denizde kaybolan çocuğun, yaklaşık bir aydır denize gitmek istediği ve bunun için dedesinden söz aldığı öğrenildi.

13 yaşındaki Furkan Sevim'i arama çalışmaları sürerken, sahilde gazetecilerin açıklama yapan dede Hacı Seyfi Sevim, "1 aydır bana söylüyorlardı. Dün gece 24.00'te gelip gene söyledi. Ben de bu sabah kendi çocuğum ile buraya getirdim. Kendilerini şeridi geçmeyin diye uyardım ama geçmişler. Kayboldu, şimdi arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Kaybolan Furkan Sevim'in Dumlupınar İlköğretim Okulu'na gittiği ve bu sene 8. sınıfa geçtiği öğrenildi.

Önceki haber

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kumsaz Mahallesi'nde akrabaları ile denize giren 13 yaşındaki çocuk, denizde kayboldu.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Kumsaz Halk Plajı'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, akrabaları ile haftasonu tatilini geçirmek ve serinlemek için Kumsaz'a gelen Furkan Sevim, denizde açıldı. Boğulma olaylarını engellemek amacıyla konulan şeridi geçen Sevim, bir anda çırpınmaya başladı. Çevrede bulanan vatandaşların yardım etmesine rağmen 13 yaşından Furkan gözden kayboldu.

BALIK ADAMLAR ARIYOR

Olayın ardından plaja Sivil Savunma, Jandarma ve 112 ekipleri sevk edildi. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Sivil Savunma ekiplerine ait bot ve balık adamlar denize açıldı. Balık adamlar dalgıç kıyafetleri ile su altında arama yaparken, botlu ekip su üstünde Furkan'ı aradı.

Olayı gören Furkan'ın yeğeni ise, "1 metre ileride yüzüyordu. Boğulduğunu fark edince yardım istedik. Bir kişi yardımımıza koştu ama Furkan kayboldu" dedi.

Kumsaz sahilinde 13 yaşındaki Furkan'ı arama çalışmaları devam ediyor.




 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2011 Pazar 19:50:04
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 09:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?