4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Küçük Kumla'ya yeni bir soluk

AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Mimar Cemal Aydın Aybey, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde Küçük Kumla'nın çehresini değiştireceklerini belirtti.

Yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Mimar Cemal Aydın Aybey, mahalle statüsüne dönüşecek olan Küçük Kumla Beldesini ziyaret etti. Yalı ve Çınar Altı Çay bahçelerinde konuşma yapan Aybey, "Biz Kumla'yı, Kumlalıları bağrımıza bastık. Siz ne isterseniz o hizmet yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi de arkamızda. Kumla'nın çehresini değiştireceğiz. Kumla cazibe merkezi ve turistik bir şehir haline dönüşecek. Küçük Kumla-Bursa arasında direk sefer yapacak otobüsler de hizmete girecek. Bir yıl içinde de Küçük Kumla beldesini doğalgaza kavuşturacağız. Hükümetin almış olduğu karar ile baz istasyonları şehir dışına çıkarılacak. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşayan Küçük Kumla'da her zamankinden daha fazla duyarlı olacağız. Küçük Kumla'da sayıları giderek artan sokak hayvanları için bir barınakta yapmayı düşünüyoruz. Modern hayvan barınağında tüm sokak hayvanlarının bakımları ve aşılanmalarının yanı sıra kısırlaştırma işlemleri de yapılacak" dedi.

Projesi hazır olmasına rağmen bir türlü yapılamayan Büyük Kumla Barajı'nı hayata geçirerek boşa akan Çağlayan suyunu değerlendireceklerini ifade eden Cemal Aydın Aybey, Gemlik zeytinini de markalaştırıp, patent sahibi yaparak, Küçük Kumlalı üreticinin zeytininin de değerlendirilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Recep Altepe ile birlikte el ele, gönül gönüle vererek Gemlik'in, Kumla'nın, Umurbey ve Kurşunlu'nun çehresini değiştireceklerini anlatan Aybey, Gemlik'e hizmetlerin yağacağını vurguladı. Küçük Kumla belediyesinin kapatılması halinde tek personelin bile işsiz kalmayacağını söyleyen Aybey, Sadece imar ve bayındırlık bölümlerini Gemlik'e taşıyacağız. Küçük Kumla beldesi düşük bütçesi ve yetersiz kalan hizmetleriyle hak ettiği çalışmaları alamadı. Dar bütçeyle kamulaştırma bile yapamadı. Küçük Kumla'ya artık imar gelecek, modern şehircilik adına ne gerekiyorsa o yapılacak. Gemlik ve çehresine imar gerek, imara mimar gerek dedik. İşte o imar size, işte mimar size" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?