4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Küçük Mert'e ikinci ameliyat

Bursa'da yolda yürürken fırtına sebebiyle üzerine düşen baz istasyonu yüzünden 3 aydır yatağa mahkum olan ilköğretim öğrencisi, yeniden yürüyebilme umuduyla ikinci kez ameliyat oldu.

Üçte ikilik kısmı kopan bacağı yerine dikilmesine rağmen kurtulamayan Mert Diğrenci, babasının kucağında sedyeye taşınarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi.

Edinilen bilgiye göre, 3 ay önce Şehreküstü Meydanı'nda annesi Mürvet Diğrenci ile dershaneye giden 13 yaşındaki Mert'in üzerine fırtına sebebiyle 5 yıldızlı otelin çatısından baz istasyonu düştü. Mert Diğrenci'nin sağ bacağının üçte ikisini koparan baz istasyonu parçası, annesinin de bayılmasına sebep oldu.

Anne ve oğlu, çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Mert'in iki yerinden kırılıp kopacak hale gelen bacağı acil yapılan ameliyatla tekrar dikildi. Devlet Hastanesi'ndeki ameliyat başarılı geçmeyince baba Mustafa Diğrenci, oğlunu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne oğlunu götürdü. Buradaki doktorlar, Mert'i yeniden ameliyata almaya karar verdi.

İlk evladını 14 yıl önce trafik kazasında kaybeden baba Mustafa Diğrenci, "3 ay önce meydana gelen kaza sebebiyle ameliyat edilen oğlum halen yatağa mahkum durumda. Ameliyat başarılı geçmediği için doktor değiştirmek zorunda kaldık. Bu kez çocuğumun ameliyatını bir profesör gerçekleştirecek. Yavrum, 3 ay daha yatağa mahkum olacak. İnşallah bu kez yürüyecek. Umudumuz bu yönde. Oğlumun da psikolojisi olumsuz etkilendi. Ailece son derece üzgünüz. Baz istasyonu ile ilgili ihmalin olup olmadığı araştırılıyor.Ona göre dava açılacak" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 10:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?