6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Küçük Millet Meclisi vekilsiz kaldı

BURSA KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI

Bursa'da 4. toplantısını gerçekleştiren Küçük Millet Meclisi'ne Ak Partili Mehmet Emin Tutan dışında başka milletvekili katılmaması dikkat çekti.

2 yıl önce 5 yılda uygulanarak başlayan Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TKMM) projesi hızla yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar 33 ilde kurulan ve şehirlerin yerel problemlerinin yanı sıra toplumsal olayları da ele alan meclislerde milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geliyor. Bursa Küçük Millet Meclisi 4. toplantısını Kervansaray Termal Otel'de gerçekleştirdi. Toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılırken, milletvekili olarak sadece AK Partili Mehmet Emin Tutan'ın katılması dikkat çekti. Diğer milletvekillerinin yerleri boş bekletilirken, yerel meseleler masaya yatırıldı.

Projenin kurucusu ve moderatör Şanar Yurdatapan TKMM hakkında bilgi verirken, hedeflerinin sıkıntıların çözülebilmesi için gereken sahanın ortaya çıkartılması olduğunu dile getirdi. TKMM'de ortaya çıkan konu ve önerilerin genelde kamu oyu ile paylaşıldığını kaydeden Yurdatapan, "Bu ortamda karar almıyoruz. Herkes düşüncelerini dile getiriyor. Burada çıkacak sonuçlar rapor halinde önce internet ortamında yayınlanıyor daha sonra TBMM'de bir basın toplantısıyla kamu oyu ile paylaşılıyor. Toplantılarımıza sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılım oranı yüzde 70 iken, milletvekili katılımı yüzde 5. Ancak biz yılmadan toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz 2011 yılında 81 ilde TKMM oluşturmak" dedi.

BURSA KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI
BURSA KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 10:14:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 10:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?