6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Küçük Millet Meclisi vekilsiz kaldı

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI

Bursa'da 6.'sı gerçekleştiren Küçük Millet Meclisi toplantısına milletvekilleri ve belediye başkanları katılmazken, sivil toplum örgütleri Türkiye'nin gündemindeki Anayasa değişikliğini tartıştı.

Sivil toplum örgütleri vasıtasıyla milletvekillerine seslerini duyurmak için organize edilen toplantı, Tarihi Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri için meclis salonunda özel sandalyeler ayrılıp üzerlerine isimleri yazılırken, toplantıya katılan milletvekili ve belediye başkanı olmadı.

Moderatörlüğünü eski milletvekili Yahya Şimşek'in yaptığı meclis toplantısına Bursa'daki birçok sivil toplum örgütü ilgi gösterdi. Her ayın ilk cuma günü gerçekleştirilen Türkiye Küçük Millet Meclisi toplantısına Hak-İş, Memur Sen, Sağlık Sen, Genç Siviller, Barış Meclisi üyelerinin yanı sıra, Bursa Ak Parti Eski Milletvekili Niyazi Pakyürek ve Eski AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın katıldı.

 

ÖNYARGILILAR GİREMEZ

Vekil müvekkil buluşması olarak adlandırılan toplantının giriş kapısına asılan "Ön yargılar giremez" yazısı dikkat çekti. 32 ilde gerçekleştirilen toplantıya ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İl Girişimcisi Avukat M. Emin Yalçın, "Burada amaç seçilen ve seçenleri bir araya getirip o ay memlekette konuşulan bir konuyu tartışmaya açmak, konuşmak ve bunların tutanaklarını tutmaktır. 32 ilden gelen bütün raporların ortak paydası hazırlanıyor. Ardından bu raporlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ortak

payda raporu olarak gönderiliyor" dedi.

Amaçlarının Milletvekilleri ile Sivil Toplum Örgütlerini bir araya getirmek olduğunu söyleyen Yalçın, ön yargılarını kapının dışında bırakarak gelen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Milletvekillerini halkın seçtiğine dikkat çeken Yalçın "Vekilleri biz seçtik. Dolayısıyla biz onlara derdimizi, sıkıntılarımızı anlatmak için bu toplantıyı yapıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bunlara destek veriyorlar. Her toplantımızda 20 tane Sivil Toplum Kuruluşu burada bulunuyor. Ancak bu zamana kadar Milletvekillerimizde yeterli ilgi ve alakayı göremedik. Ama vekillerimiz bu toplantılara gelene kadar isimleri o koltuklarda asılı duracak" diye konuştu.

Toplantının modoretörlüğünü yapan 20. Dönem Bursa Milletvekili Yahya Şimşek ise, 12 Eylül'de yaşanan olaylardan ders çıkartılarak bugünlere gelindiğini belirterek, "Keşke bu toplantıları 12 Eylül öncesinde çatışmalar yaralanma ölümler olmadan gerçekleşseydi. Her iyiyi ulaşmanın bir bedelli oluyor. Biz bu noktaya gelirken bedeli ödedik diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bursa Küçük Millet Meclisi İl Girişimcisi Gıyasettin Bingöl ise, toplantıda herhangi bir önyargının olmadığını söyleyerek "İlla şu insan benim gibi düşünmek zorundadır diye amacımız yok. Biz burada tahammülü öğreniyoruz. Beraber yaşam tarzlarını öğreniyoruz. Zaten bunu Bursa'da çok iyi başarıyoruz. Ama burada bunu daha büyük bir açılım yapıp ciddi bir şekilde ele alıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütleri üyeleri ise bu, Türkiye gündemindeki olayların demokratik bir ortamda tartışılmasının bile büyük bir gelişme olduğunu söylediler.

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI
KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ VEKİLSİZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 10:21:04
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 22:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?