3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük mucitlerden büyük buluş

Bursa'da, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Fen ve Teknoloji ve Matematik Bilim Şenliği"nde, ilkokul öğrencilerinin tasarladığı zaman ayarlı çiçek sulama makinesi büyük ilgi gördü.

Projeyi, çiçekleri kurumasın diye tatillerini yarıda kesmek zorunda kalan vatandaşlar için tasarladıklarını belirten 6 ilkokul öğrencisi, yaptıkları zaman ayarlı otomatik sulama makinesini tanıttı. 3 parçadan oluşan cihazda su tankı, zaman ayarlama cihazı ve minik hortumlar bulunuyor. Aynı anda çok sayıda çiçeği sulayabilen cihaz, sahibine 3 seçenek sunuyor.

Haftanın her günü,  istenilen zamanda çiçekler sulanabiliyor. Farklı miktarda suya ihtiyacı olan çiçekler için ise cihazın hortumlarının üzerinde bulunan vanalardan ayar yapılabiliyor. 60 TL gibi çok cüzi bir rakama mal edilen cihaz, elektrikler kesilse bile üzerindeki şarj edilebilir batarya sayesinde 60 saat çalışabiliyor.

Kuruçeşme Mahallesi'ndeki Gaziakdemi İlköğretim Okulu'nun 4-A sınıfında eğitim gören 6 öğrenci tarafından tasarlanan proje büyük ilgi görürken, öğrenciler çalışmalarının dereceye gireceğine inandıklarını söyledi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde fen ve teknoloji alanında 69, matematik alanında 31 olmak üzere toplam 100 proje sergileniyor. Şenlik, 8 Mayıs Cuma günü akşamı sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?