6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Küçük piyanistler hünerlerini sergiledi

Bursa Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu'nun Dünya Müzik Derneği (DMD) iş birliğiyle düzenlediği ve 2 gün süren '3. Bursa Kent Piyano Günleri'nde 420 minik piyanist hünerlerini sergiledi.

Türkiye'de ilk kez Bursa'da başlatılan 'Kent Piyano Günleri'nin üçüncüsü, 420 minik piyanistin iştirakiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda devam ediyor. 5-15 yaş arasında piyano eğitimi alan öğrenciler, sırayla piyanonun başına oturarak hünerlerini sergiledi. Çaldıkları eserlerle usta sanatçıları aratmayan minikler, dünyaca ünlü farklı eserleri seslendirdi. Program kapsamında DMD Çok sesli Çocuk Korosu da bir konser verdi. Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin de katıldığı 'Kent Piyano Günleri'nde Çocuk Meclisi adına Deniz Elif Kırcı, Buket Gülgel, Oğulay Kapçak ve Deniz Schedler de yeteneklerini gösterdi. Konserin sonunda minik piyanistlere ve eğitmenlerine teşekkür belgeleri veriliyor.

Bursa'da çoksesli müziğe olan ilgiyi artırmayı amaçladıklarını söyleyen DMD Başkanı Serdar Alnıaçık, bünyelerinde çocuk, gençlik ve karma koro olmak üzere 3 grup bulunduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?