5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Küçük rehberler iş başında

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Bursa’da yaşayan çocuk ve gençlerin yaşadıkları kentin kültürünü tanıyarak müzecilik ve Bursa hakkında sistemli bilgiye sahip olmalarını sağlamak amacıyla kısa süre önce “Küçük Rehber Projesi” başlattı.

Bursa’da bir ilki daha gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, müzeye gelen ziyaretçileri yaklaşık iki hafta özel bir eğitim alan ilkokul öğrencileri gezdiriyor. Görenleri şaşırtan bu uyguluma kısa sürede sevildi ve “Küçük Rehber Projesi”ne katılmak isteyen öğrenciler arasında adeta bir yarış başladı. Aldıkları eğitimle müzeye gelen ziyaretçileri gezdiren ve onlara tüm tarihi bilgileri anlatan küçük rehberler, sergiledikleri üstün performansla da dikkat çekiyor.

Proje kapsamında gönüllü küçük rehberlerin vakit kaybına uğrayıp okuldaki derslerini aksatmaması amacıyla çevre okulları pilot okul olarak seçtiklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, amaçlarının Bursa’da yaşayan çocuk ve gençlerin yaşadıkları kentin kültürünü tanıyarak müzecilik ve Bursa hakkında sistemli bir bilgiye sahip olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında bugüne kadar 12 öğrenci yetiştirdiklerini söyleyen Erdönmez, öğrenci rehberlere “Uygarlıklar Kenti Bursa”dan başlayıp, “Kurtuluş Savaşı”nı kapsayan ilk galeri, “Cumhuriyet Dönemi”nden başlayıp, günümüze kadar gelen “Modern Bursa”yı konu alan ikinci galeri, müzenin üst katında bulunan “Yaşam ve Kültürüyle Bursa” ile “El Sanatları Çarşısı”nda yer alan eserleri ve tarihi önemlerini sırasıyla öğrettiklerini kaydetti.

Öğrencilere eğitimleri Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Sanat Tarihi Uzmanı Dilek Yıldız, Kent Müzesi Rehberi Alper Rengiiyiler ve Zuhal Bayram’ın verdiğini söyleyen Erdönmez, “Küçük Rehber Projesi”ne Bursalı sanatseverlerinde büyük desteği olduğunu kaydetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 16:46:51
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 16:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?