3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük rehberler iş başında

Bursa'da gönüllü olarak semt semt gezen gençler, yerli ve yabancı turistlere rehberlik ediyor.


İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 50 genç, Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlere her konuda yardımcı oluyor. Osmangazi Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen çalışmaların gayesi, Bursa'yı ve Bursa kültürünü yabancılara tanıtmak.

EN Kulüp önderliğinde başlatılan proje, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Yabancı dil bilmeyen insanların gönüllü gençler sayesinde bu sıkıntıyı aştıklarını belirten EN Kulüp Başkanı Rıza Pekdemir, danışmanlık olayını dar bir çerçeveden çıkarıp Bursa'nın her tarafına yaydıklarını ve bunu yaparken de hiç bir ücret almadıklarını söyledi.


Gönüllü gençlerin yardımıyla turistlerin zor durumda kalmadığını belirten Pakdemir, "Turistler eskiden beri danışmanlık konusunda sıkıntı çekiyorlardı, fakat biz buna bir çare bulduk ve 50 kadar gönüllü gencimizi turistlere yardımcı olmaları için görevlendirdik. Yabancı dil bilmeyen insanlarımız gönüllü elçilerimizden yardım almakta, bu da halk tarafından takdirle karşılanmaktadır. Vatandaşımız ve özellikle esnafımız bize devletin yapamadığını siz yaptınız diyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. 'Bir Turist Bin Turist' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz proje sadece turizime yapılan bir hizmet olarak kalmayıp, kamu-özel sektör iş birliği için de güzel bir örnek teşkil etmektedir. Ülkelerin, şehirlerinin dünya ile tanışmasında önemli bir yere sahip olan bu gençler, Bursa'nın kültürünü yabancılara anlatmaktadır. Eskiden turistlere kültürümüzü tanıtan danışmanlar yeterli değildi. Turistler kaldığı otel personelinin ya da sokaktaki vatandaşların anlattıklarıyla, Türk insanını yeterince tanımadan ülkemizden ayrılıyorlardı. Şimdi karşılarında dil bilen kültürlü gençleri görünce Türkler hakkında sahip oldukları olumsuz intiba değişiyor" şeklinde konuştu.


Siyaset ve din dışında her konuda turistlere yardımcı olduklarını ifade eden Pakdemir, lakaplarının 'turizm elçileri' olduğunu, çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 12:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?