3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir içinde kesintisiz ulaşım amacıyla başlattığı yatırımlarını bir biri ardına hizmete sunuyor.

Şehir içi trafiğin en yoğun arterlerinden biri olan İzmir-Bursa-İzmir Yolu’nda yapımı tamamlanan Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı 29 Ağustos Çarşamba (yarın) saat 11.30’da açılıyor. Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın kesintisiz ulaşım ağına kavuşması hedefi doğrultusunda 41 ayda açtığı 10. kavşak olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa’da her yeni günün bir yenilikle doğduğunu söyledi. Göreve gelmeden önce verilen en önemli sözlerden birinin ulaşım problemini çözmek olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Seçim beyannamemizde yapacağımızı söylediğimiz hizmetlerin yüzde 70’den fazlasını bugüne kadar gerçekleştirdik. Yarın hizmete açacağımız Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı da Bursalılara verdiğimiz sözlerden biri. Söz verdiğimiz gibi 5 ayda tamamladık. Kavşağın açılmasıyla birlikte kent içi trafiğinin ana arterlerinden biri olan İzmir Yolu’ndaki trafik yoğunluğu azalırken, Bursalılar sinyalizasyonsuz ulaşımın keyfini yaşayacaklar” dedi.

Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nın trafiğe açılmasıyla birlikte Bursa’nın ulaşım ağına 5 kilometrelik alternatif yol eklenirken, 4 loop ve 85 metrelik bir tünelin yer aldığı kavşakla kente 26 bin metrekarelik yeşil alan da kazandırılmış olacak. Kavşağın kullanıma açılmasıyla birlikte Bursa’dan gelip Küçük Sanayi istikametine ya da İzmir’den gelerek Hipodrom istikametine gidecek araçlar sinyalizasyona takılmadan gidecekleri yere ulaşabilecekler.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 13:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?