2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Küçük Sanayi'ye itfaiye binası

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÜÇÜK SANAYİ'YE MODERN İTFAİYE BİNASI

Vatandaşların mal ve can güvenliğini sağlamak için ilçelere modern itfaiye binaları yapıp araçlarla donatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer'deki ikinci itfaiye birimini Beşeveler Küçük Sanayi Sitesi'nde açtı.

Küçük Sanayi'de ve çevresinde çıkacak yangınlara anında müdahale edecek olan itfaiye grup binası törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın bir dünya şehri olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Kent dinamikleriyle birlikte Bursa için üretmeye devam ettiklerini kaydeden Altepe, Beşevler'de ikinci itfaiye birimini kurduklarını, Mudanya itfaiyesinin yakında hizmete gireceğini, ardından Kestel'deki binaya açacaklarını bildirdi. Şimdiye kadar il merkezi ve ilçelerde 15 itfaiye birimi açtıklarını hatırlatan Altepe, itfaiyenin modern ve güvenli bir şehrin olmazsa olmazlarının başında geldiğine işaret etti.

İtfaiye teşkilatının genişletilip güçlendirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Altepe, "İtfaiyemize 28 adet son sistem araç alacağız. Bunun ihalesini 14 Şubatta yapacağız. İtfaiyemize vasıflı, donanımlı 90 kişi alarak, Bursa'yı daha güvenli bir şehir olma yolunda ileriye taşıdık" dedi.

2010 yılında 4 bin 125 yangın çıktığını anlatan Altepe, bunların 730'unun bina yangını olduğunu, 710 tanesinin ise alevler henüz 15 metre kareye yayılmadan söndürüldüğünü ifade etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Altepe ve ekibine teşekkür ederek, ihtiyaçları olan itfaiye binasının Nilüfer'e kazandırılmasıyla yangınlara kısa sürede müdahele edilebileceğini söyledi.

Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, 15 ayrı grup binası ve 254 personeliyle Bursa'ya hizmet ettiklerini belirtti. Doğan, yapılan yeni binanın hem gurup binası, hem de hizmet binası olarak kullanılacağını kaydetti.

Küçük Sanayi itfaiye binası 1 milyon TL'ye mal olurken, 150 günde 800 metre kare alan üzerine 3 katlı olarak inşa edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÜÇÜK SANAYİ'YE MODERN İTFAİYE BİNASI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÜÇÜK SANAYİ'YE MODERN İTFAİYE BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 13:50:03
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 18:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?