3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük yaramazlar ölümden döndü

Bursa'da tansiyon haplarını "şeker" diye yutunca zehirlenen 2 ve 3 yaşındaki kuzenler hastaneye kaldırıldı.

Bursa'daki hastanelerin çocuk yoğun bakım üniteleri dolu olunca 5 saatlik telefon trafiğinin ardından çocuklar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. 2 yaşındaki Furkan'ın durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Yedinci Yayla Sokak'ta oturan Kırcaali ailesinin fertleri dün akşam yemek yediği esnada, babalarından habersiz televizyonun üzerindeki tansiyon haplarını "şeker" diye yutan 3 yaşındaki Arda ve 2 yaşındaki Furkan zehirlendiler. Bir süre sonra fenalaşan çocuklar, babaları Salih ve Hüseyin Kırcaali tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saat 21.00 sıralarında hastaneye getirilen çocukların mideleri yıkandı.

Ancak durumları ciddi olan iki kuzenin yoğun bakımda tedavi altına alınmasına karar verildi. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin yanı sıra Bursa'daki tüm hastane ve fakültedeki çocuk yoğun bakım ünitelerinin dolu olması üzerine görevliler seferber oldular. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hastanelerle yapılan görüşmelerin ardından kuzenlerin gece saat 02.00 sıralarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Aileleriyle birlikte iki küçük çocuk 112 ambulansıyla İzmir'e götürüldü.

Çocuklardan Furkan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, Arda'nın ise hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Furkan'ın babası Hüseyin Kırcaali, durumu fark edip hemen müdahale ettiklerini belirterek, "Yeğenim Arda'nın durumu iyi. Oğlum Furkan ise İzmir'de yoğun bakıma alındı. Bursa'daki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yer kalmamış. İzmir'e geldik. Bir an önce iyileşip yoğun bakımdan çıkması için dua ediyoruz. Bursa'daki Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'nin bir an önce hizmete açılmasını ve hastaların mağdur edilmemesini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?