3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Küçük Yunus havuzda boğuldu

Bursa'da ziyaretine gittikleri akrabalarının villasında önce fark etmediği cam bölmeye çarpan daha sonra yüzmek için havuza giren 8 yaşındaki Yunus'un ölümü ailesini yıktı. Sır dolu ölümün ardından cenazesi eve getirilen minik çocuğun yakınlarının feryadı yürekleri dağladı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesinde oturan 8 yaşındaki Yunus Bülbül, ailesiyle birlikte akrabalarının oturduğu merkez Nilüfer ilçesindeki konaklara gitti. Villada oyun oynarken, bahçenin cam bölmesini fark etmeyerek çarpan Yunus Bülbül, bir şeyinin olmadığını düşünerek koşuşturmaya devam etti. Ardından serinlemek için çoğunluğu doktorların oturduğu sitenin havuzuna giren Yunus Bülbül, bir süre sonra su üstüne çıktı. Onlarca kişinin bulunduğu havuzda bir süre sonra boğulduğu anlaşılan küçük Yunus, hemen Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fakat küçük çocuğun öldüğü bildirildi.

Olayla alakalı soruşturma başlatan savcılık, ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Yunus Bülbül'ün ölümünü şüpheli buldu. Minik Yusuf'un cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından çocuğun cesedi yakınlarına teslim edildi. Cenazesi son kez evine getirilen Yunus Bülbül, herkesi ağlattı. 4 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan anne Kezban Bülbül'ün feryatları yürekleri dağladı. Minik Yusuf için yapılan dua, yakınlarını ve komşularını gözyaşlarına boğdu. Kendini sokağa atarak feryat eden kadınları yine yakınları teselli etti.

Dikkaldırım'daki Mihraplı Camii'nde cenaze namazında baba Mustafa Bülbül, gözyaşlarına hakim olamadı. Bülbül'ün naaşı Odunluk Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Olayla alakalı olarak Bülbül'ün yakınları, "Minik Yunus, evde koşuştururken, villanın bahçeye açılan bölümündeki sürgülü olan cam bölmesini fark etmeyerek çarpmış. Fakat bir şey olmadığı için koşuşturmaya devam etmiş. Ardından da serinlemek için girdiği havuzda su üstüne çıkınca öldüğü anlaşılmış. Herkes onu su üstünde uyuyor sanmış" diye konuştu.
Olayın yaşandığı havuz, site yönetimi tarafından kilitlenerek, kullanıma kapatıldı. Güvenlik görevlileri, havuzdan görüntü alınmaması için yoğun çaba sarf etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 11:44:25
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 11:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?