4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Küçükbalıklı'da tapu sevinci

Bursa'nın Küçükbalıklı Mahallesi'nde, bir hisseli persalin 70 adet imarlı arsaya çevrilmesinin ardından tapular hak sahiplerine verildi.

Tapu dağıtım törenine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bölgede bulunan 22 dönümlük araziyel alakalı Türkiye İş Bankası tarafından izale-i şuyu davası açıldığını hatırlatan Altepe, "Bu dava ile bütün tapu satışa çıkartıldı. Belediye encümenimiz yaklaşık 22 dönüm içerisinde yapılaşması tamamlanan 70 hisseli parsel hakkında şuyulandırma kararı alarak imar planı yaptı. Şuyulandırma sonucunda 1 adet hisseli tapu 70 adet imar tapusuna dönüştürülerek binalarımıza müstakil imar tapusu verilmiştir" dedi.

Bölgelerde yaşanan sıkıntıların çözümü için yöneticilere büyük görevler düştüğünü belirten Altepe, "Bu şehirde yaşamak bizler için bir ayrıcalık, yöneticilik yapmak bizler için büyük bir onur. Sizler kendi işlerinizi yaparken, hayatlarınızı sürdürürken, bizler bu kentin geleceğini hazırlıyoruz. Bu kentin tekrar yaşanabilir hale gelmesi için, gerçek çağdaş bir şehre yakışır mahalle ve sanayi bölgeleri oluşması için elimizden geleni yapıyoruz. Kendi hazırladığımız projelerin yanında sizin dertlerinizi çözeceğiz. En güzel projeler Bursa için yapılacak. Siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ile el ele Bursa için çalışacağız. En güzel projeler Bursa'da üretilecek. Bursa'nın meselelerini çözmede ilçe belediye başkanlarıyla büyükşehir olarak el ele vereceğiz" dedi.

Bursa'nın çocukluğundan bu yana 17 kat büyüdüğüne dikkat çeken Altepe, "Dünya şehirleri küçülürken, Bursa İstanbul'dan bile 3,5 kat hızla büyüdü. Tarlalar fabrika ve ev oldu. Arsacıların çizdiği planlar şehir planı oldu. Bunlar en kısa sürede güzel hale gelecek. Tapular bölünemedi. Herkes payını alamadı. Ortak tapu üzerine fabrikalar yapıldı. Ancak bunların bankaların eline geçmesi, bankanın satılığa çıkartması tüm arkadaşları huzursuz etti.Kendilerine telaşlanmayın dedim. Tüm yolları denedik. Bundan sonra Bursa'nın meseleleri bir bir çözülecek. Önümüzde yüzlerce sorun var. Biz baştan kökünden çözmek için çalışıyoruz. İlçe belediye başkanı olduğum halde sorunların çözümü için Ankara nezdinde girişimlerde bulundum. Herkesin arsasını üstüne alma imkanıyla ilgili yasa çıkacak. Herkes üzerinde oturduğu arsanın tapusunu resmi olarak alacak" diye konuştu.

Ardından Küçükbalıklı Mahallesi'nde ev ve fabrikası bulunan hak sahiplerine tapuları Osmangazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar tarafından verildi.

Seçim çalışmalarına bugün de ara vermeden devam eden Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe, sabah saatlerinde bebe konfeksiyoncuları ile bir araya geldi. Ardından Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Muhammet Etkeser'e ait Harput Grup'u ziyaret eden Altepe, burada işçilerle birlikte yemek yedi.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlar tarafından kendisine gösterilen alakadan mutlu olduğunu belirten Altepe, "Halkımız bizi kendilerinden biri olarak görüyor, bize dokunmak, sarılmak istiyor, aralarında görmekten mutlu oluyor. Bizim gayemiz halkı mutlu etmek, moral vermek. Onların teveccühlerine layık olmaya çalışıyoruz. Halkın beklentilerini yerine getirmek için çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?