6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kuduz aşısı seferberliği

TARIM BAKANLIĞI'NDAN KUDUZ AŞISI SEFERBERLİĞİ

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, yurt genelinde kuduz hastalığına karşı sahipli köpekleri aşılıyor.

Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, 2009 yılında Şubat ayında uygulamaya konulan Avrupa Birliği destekli kuduz hastalığının kontrolü projesinde, Bursa genelinde sahipli köpek popülasyonunun yüzde 70'inin aşılandığını bildirildi. Yıldızer, bu sene de yüksek sürü bağışıklığının sağlanması ve köpeklerin en az yüzde 70'inin aşılanması için 1-28 Şubat 2010 tarihleri arasında İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi tarafından aşılama yapılacağını söyledi.

Yıldızer, "Ülkemizin büyük bir kısmında halen hayvanlarda kuduz vakaları görülmeye devam etmektedir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, belediyeler ve serbest veteriner hekimlerce yıllardır kuduz aşılaması yapılmakla birlikte, vaka sayılarının düşürülmesinde hedeflenen başarı henüz yakalanamamıştır. Yürütülmekte olan kampanya bütün paydaşların güçlerini birleştirmesi ve kısa bir zaman aralığında çok sayıda hayvanın aşılanması temelinde organize edilmiştir" dedi.

Yıldızer'in verdiği bilgiye göre, 8-9-10 Şubat tarihlerinde 9.00-12.00 saatleri arasında Yıldırım Kaymakamlığı önü, K. Balıklı Cumartesi Pazarı önü, Emir Sultan, Mimar Sinan, Arabayatağı, Çırpan, Pınarbaşı muhtarlıkları önünde, 11-12 Şubat tarihlerinde 9.00-12.00 saatleri arasında ise Akpınar Kültür Merkezi yanı, Merinos Veterinerlik Fakültesi Kliniği, Bağlarbaşı, İhsaniye, Ataevler, Beşevler, Dikkaldırım muhtarlıkları önünde aşılama yapılacak.

Yukarıda bildirilen tarih ve saatlerde belirtilen yerlerde ekiplerin bulunmaması halinde 2464230 nolu telefona haber verilmesi istendi.

Öte yandan İznik ve beldelerinde ise aşılama kampanyası şimdiden başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:52:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?