6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Küfür cinayeti sanığına 18 yıl hapis

KÜFÜR CİNAYETİ SANIĞINA 18 YIL HAPİS

Bursa'da, yardımına gittiği komşusunun evinde bulunan emlakçıyı kendisine küfrettiği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen Y.Ç. (29), son kez hakim karşısına çıktı. Yardım için gittiği komşusunun evinde kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü Ali Güler'i Adalet Mahallesi Adalet Sokak'ta bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Y.Ç., "Ben olay gecesi evimde oturuyordum. Gece yarısı komşum olan G.A.'nın evinden gürültü ve bağırma sesleri geldi. Onları uyarmak için aşağı indim. G.A. beni içeri davet etti. Evde maktul Ali Güler ve yanında bir kadın vardı. Hep beraber oturup sohbet ettik. Bu arada Ali Güler ile G.A. birkaç kez tartıştı. Ali Güler sürekli küfrediyordu. Komşum G.A., benden Güler'i taksiye bindirmemi istedi. Onu götürürken Güler bana da küfretti. Ben de bir kez yumruk attım. O sırada Güler dizlerinin üzerine

çöktü. Eve dönüp yattım. Suçlamaları kabul etmiyorum, ben kimseyi bıçaklamadım, sadece yumruk attım" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Ali Güler'in oğulları S.G. (36) ve S.G. (43) ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezası verdiği sanık Y.Ç.'nin cezasına indirim uyguladı. Sanık 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 10:13:01
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 14:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?