4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kulakların pasını sildiler

48. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahne alan Aşkın Nur Yengi ve Kubat hayranlarını coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) iş birliğiyle düzenlenen festivalde, Erikli sponsorluğunda aynı sahneyi paylaşan Aşkın Nur Yengi ile Kubat, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen sanatçılar, yeni çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ünlü sanatçılar, ilerde ortak bir albüm yapacaklarını söyledi. 'Sonbahar şarkıları' dediği yeni albümünü Eylül'den sonra çıkaracağını anlatan Aşkın Nur Yengi'nin yanı sıra, Kubat da yeni albümünün 2010 yılı Ocak ayında çıkacağını müjdeledi. Son dönemde pop müzik alanında yaşanan olumsuzluklarla ilgili görüşlerini de aktaran Aşkın Nur Yengi, "Müzik evrenseldir. Bazı şarkılar kalplerde yer eder, bazıları da silinir gider, fast food gibi çabuk tüketilir" diye konuştu.

Yengi, kuliste kendisini ziyaret eden hayranlarıyla da sohbet etti. Teknolojiden özellikle uzak durduğunu dile getiren sanatçı, "İnterneti sevmiyorum. Çünkü internetin insanları duygudan uzaklaştırdığına inanıyorum" dedi.

Konserin açılışını 'Bugün' adlı parçayla yapan Kubat ve Yengi, düet yaptıkları 'Sen Gelmez Oldun' adlı parçayla izleyenlerden büyük alkış aldı. Hem gönül dostu hem de sanat dostu olduklarını söyleyen ikili, Bursa'da müzik kalitesi yüksek bir seyirci kitlesi olduğunu söyledi. Kubat, türküleriyle hayranlarını mest etti. Hareketli şarkılarda hayranlarının da eşlik ettiği konserde sanatçı, "Bursalıların sanata değer verdiği çok belli. Burada olmaktan çok mutluyum. Türküler birlikte söylendikçe anlam kazanıyor. Yanımda olduğunuz için mutluyum" diye konuştu.

Aşkın Nur Yengi ise sevenlerinin yoğun ilgisinden memnun olduğunu söylediği konserde, "Bursa'da bu festivalde yer almaktan onur duydum. Uzun yıllardır devam eden bu festivale destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Uzun zamandır bu kadar içten ve samimi bir konser görmemiştim. Çok keyifliydi" diye konuştu.

Sanat hayatına adım attığı dönemde şişe üfleyişi ile de dikkat çeken Yengi, konserinde Serkan Helvacı adlı hayranıyla şişe üfledi ve düet yaptı. 'Nazlanma' isimli şarkıda hayranına vokal de yaptıran güzel sanatçı, esprileriyle Bursalıları kahkahaya boğdu.

Yaklaşık 3 saat süren konser sonunda sahneye yine birlikte çıkan Yengi ve Kubat, hareketli türkülerden oluşan bir potpori ile programı noktaladı. Konserin ardından AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, sanatçılara İznik çinisi ve çiçek armağan etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 14:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?