4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kültür Okulları'nda eğitim sempozyumu

Eğitimin geleceğinin belirleneceği "2023'ün lisesine üç boyutlu bir bakış" konulu sempozyum cumartesi günü Özel Bursa Kültür Okulları'nda başlıyor.

Konuyla ilgili Özel Kültür Okullarında basın toplantısı düzenleyen Kültür Okulları kurucusu Zafer Bulut, Bursa'nın İstanbul'un arka bahçesi olarak görülmekten yavaş yavaş uzaklaştığını ifade etti. Bu sempozyum ile eğitimin içeriğini doldurmaya devam edeceklerini kaydeden Bulut, "Bursa artık bu konularda başrol oyuncusudur. Bursa'daki eğitim kurumları bu işin belirleyicisidir" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un açılış konuşmasıyla sempozyumun başlayacağını kaydeden Bulut, "Konuşmalar Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ile devam edecektir. Sempozyumda öğretim, yönetim ve denetim, fizikseli şartlar ve donanım, sosyal ve psikolojik şartlar masaya yatırılacaktır. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Baykal, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni sempozyumun ilk oturumuna konuşmacı olarak katılacak.

Prof. Dr. Ali Baykal'ın başkanlığını yapacağı ikinci oturumda ise KTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alipaşa Ayas, Ortadoğu Teknik Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fersun Paykoç ve Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül yer alacaktır. Sempozyumun değerlendirmesini ise danışma kurulu adına Prof. Dr. Murat Altun yapacaktır" dedi.

Panel sonunda çıkacak değerlendirmelerin kitap haline getireleceğini kaydeden Zafer Bulut, "Biz uygulayıcı değiliz. Biz bu kitabı bakanlığa ve basın kuruluşlarına göndereceğiz. Bizim bu çalışmamız mutlaka bakanlığın dikkatini çekecektir" şeklinde kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?