5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Kültürpark, cıvıl cıvıl

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği" başladı. Kültürpark Tim Sahne’de gerçekleştirilen şenliğe, Bursalı sporseverler büyük ilgi gösterdi.

Şenliğin ilk gününde, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinin sunduğu jimnastik ve basketbol gösterisi ilgi gördü. Minik öğrencilerin sunduğu trombolin gösterisi ve Bursa Türk-Japon Derneği üyelerinin sergilediği aikido gösterisi ise şenliğe ayrı bir renk kattı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen şenliğin ikinci bölümünde ise, sevilen sanatçılar Süreyya Davulcuoğlu ve Kamil Sönmez Bursalı sanatseverlerle buluştu. Samsunlular Derneği’nin desteğiyle ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserde 2 ünlü sanatçı, söyledikleri hareketli türkülerle Bursalılara keyifli saatler yaşattı.

17 gün sürecek olan şenliğin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Yüz binlerce şehit vererek sıkıntı ve yoksulluklar içinde büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak siz gençlerin elindedir. Bu görevi ve sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğinize inancımız tam" dedi.

Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Bursalılara sosyal, kültürel ve sportif projelerle de hizmet götürdüklerini söyleyen Şahin, "Üzerimize düşen görev ve sorumluluğun şuuruyla, çocuk ve gençlerimiz için projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Spor, gençliğin bedenen ve ruhen sağlıklı yetişmesi, hemşehrilerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının tesis edilmesi açısından son derece büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:05:11
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 16:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?