4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kültürpark'a yeni düzenleme

Bursa'nın kalbinde yeşil alan düzenlemesi ile hoş bir görünüme kavuşan Kültürpark daha cazip hale getirilecek. Müsait alanlara herhangi bir tesis yapılmadan tavus kuşu, koyun, tavşan gibi hayvanlar salınacak, yerli ve yabancı gruplar davet edilerek, el sanatlarına yönelik birçok sanatçının yer alacağı sergiler açılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültürpark'taki işletmecilerin daveti üzerine Reşat Oyal Parkı'nda kurmayları ile birlikte incelemelerde bulundu. Kafetarya işletmecilerinin otopark meselesinin halli ve cazibe yerleri oluşturulmasına dair talepleri üzerine parkı dolaşan Başkan Altepe, "Bu alanı canlandırmak için teklif edilen projeleri değerlendireceğiz. Biz bu parkı bütün vatandaşlarımızın medeni bir şekilde değerlendirmesini istiyoruz. İşletmecilerin talepleri doğrultusunda otopark ihtiyacını çözüme kavuşturacak düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Avrupa'da olduğu gibi vatandaşı cezbedecek bazı hayvanlar parkta serbestçe dolaşacak. Böylece parka renk katılacak. Kardeşliğimiz olan şehirlerden sanatçıların yaz mevsiminde Kültürpark'ta sergi açmaları temin edilerek kültürler arası dialog sağlanacak" diye konuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait nikah salonlarının yıkılmasına anlam veremediğini belirten Recep Altepe, "Sapa sağlam 25-30 yıllık binanın yıkılması yazık oldu. Burada nikah kıydıranların hatıraları vardı. Binaların yıkılması hata. Yerinde olsaydı, ilave nikah salonu olarak hizmet vermesini temin edebilirdik" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?