6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kültürpark’ta ‘kültür şöleni’ başladı

KÜLTÜRPARK’TA ‘KÜLTÜR ŞÖLENİ’ BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ tarafından Kültürpark’a ayrı bir canlılık kazandırmak ve vatandaşları kitap okumaya yönlendirmek amacıyla düzenlenen ‘Kitap ve Oyuncak Şenliği’ Kültürpark’taki göl kenarında başladı.

Bursa’nın merkezinde 400 bin metrekarelik yeşil alanıyla özellikle yaz aylarında Bursalıların buluşma noktalarından biri olan Reşat Oyal Kültürparkı, BURFAŞ tarafından düzenlenen ‘Kitap ve Oyuncak Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Bursalıları kitapla ve çocukları ise birbirinden farklı oyuncaklarla buluşturmak amacıyla düzenlenen şenliğin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden BURFAŞ’ın Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan ve KÜLTÜR AŞ. Genel Müdürü Rıfat Bakan ile Kültürpark İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Ademoğlu katıldı.

Şenliğin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’yı geleceğe taşıyacak fiziki çalışmaları hayata geçirirken, bir taraftan da halkı bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Parka gelen vatandaşlara ilgilenebilecekleri sosyal bir alan sunulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kültürpark’taki göl kenarına, 5 adet oyuncak ve 10 adet kitap standı kuruldu. Etkinlikler kapsamında düzenlenecek imza günleriyle yazarlar kitap stantlarında okurlarıyla buluşacak, çocuklar ise birbirinden farklı oyuncaklara oyuncak stantlarından sahip olabilecek. Şenlikte, haftasonları ‘Karagöz – Hacivat’ ve ‘Aşuk ile Maşuk’ gösterileri yapılacak.

KÜLTÜRPARK’TA ‘KÜLTÜR ŞÖLENİ’ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 16:00:02
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?