6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kültürpark'ta lale şöleni

KÜLTÜRPARK'TA LALE KEYFİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce 10'dan fazla binayı yıkıp 10 trilyon liraya yeniden peyzaj düzenlemesini yaptığı Reşat Oyal Kültürpark'ında açan binlerce lale, yürüyüş ve mesire için gelen vatandaşların huzur kaynağı oluyor.

Kültürpark'ta göl kenarı ve yol kenarlarında ekili sümbüllerin mis gibi kokular yaymasının ardından şimdi de lale şenliği yaşanıyor. Her biri farklı renklerdeki binlerce lalenin açması ile tam bir renk cümbüşü yaşanıyor. Kırmızı beyaz lalelerin ağırlıkta olduğu parka laleler farklı bir güzel oluyor. Çay bahçeleri, yeşil alanları, çocuk oyun parkları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Kültürpark'da yenilenen gölde sandal keyfi de bahar günlerinde farklı yaşanıyor.

Hafta sonu imtihan stresi atmaya gelenlerin dolduğu park, hafta içindeyse okula devamsızlık yapanların uğrak yeri oluyor. Kültürpark'ta sabah saatlerinde de her yaştan kişi spor yaparak güne dinç başlıyor. Manolya, ıhlamur ve çınar ağaçları ve erken açan çiçekli bitkilerle bezenen Kültürpark, sümbül ve lale ağırlıklı çiçek yapısı ile de günün stresinden kurtulmak isteyenlere bambaşka bir alternatif sunuyor.

KÜLTÜRPARK'TA LALE KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:35:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 11:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?