3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kum-çakıl ocaklarına ceza yağdı

Bursa İl Özel İdaresi, Çevre Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri yılın ilk 9 ayında yaptığı denetimler sonucu yaklaşık 100 işletmeye toplam 1 milyon 660 bin TL idari para cezası kesti.

İl Özel İdare, kum-çakıl ve maden ocaklarına yaptığı denetimler sonucu ceza yağdırdı. Çevre Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri yılın ilk 9 ayında yaklaşık 100 işletmeyi denetledi.

Denetim yapılan 65 ruhsatlı kum ve çakıl ocaklarından mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere toplam 246 bin TL idari para cezası uyguladı. Ekipler ayrıca diğer grup maden ocaklarını da denetlerken 32 işletmeden ruhsata aykırı faaliyet gösteren işletmelere de toplam 1 milyon 414 bin 526 TL para cezası uyguladı.

Denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirten Bursa İl Özel İdaresi Çevre Sağlık Daire Başkanı Yaşar Dursun Ay, halkın da duyarlı olmasını isteyerek, izinsiz faaliyet gösteren ya da çevreye zarar veren kum-çakıl, maden ocaklarını ihbar etmelerini istedi.

Ay, denetimlerin ara verilmeden ve tavizsiz şekilde yapılmaya devam edileceğini ruhsata ile mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere gereken cezai müeyyidelerin uygulanacağını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 09:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?