3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kumla'da sağlık hizmeti sorunu

Bursa'nın önemli sayfiye yerlerinden olan Gemlik ilçesine bağlı Küçük Kumla'da sağlık sıkıntısı yaşanıyor.

Küçük Kumla Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Ziya Şen, yaz aylarında nüfusu 100 bini aşan tatil beldesinde sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı oğlunu kaybettiğini söyledi.

Küçük Kumla Sağlık Ocağı'ndaki personel yetersizliğinin yanı sıra, 112 ambulanslarının da yeterli hizmeti veremediğini belirten Şen, "Dağ köylerinde aile hekimliği uygulaması başlatılmak isteniyor, fakat böylesine bir turistik bölgenin sağlık meselesi halledilmiyor. 112 Acil Servis ambulansı bile zamanında gelemiyor. Ben bu yüzden oğlumu kaybettim, başka insanlar da ölmeden tedbir alınsın" dedi.

17 Mayıs tarihinde badana işleri yapan oğlu Burhan Şen'i acil servis ambulansının zamanında gelmemesi yüzünden hayatını kaybettiğini anlatan Mehmet Ziya Şen, "Oğlum, kemik erimesi ve zafiyetten tedavi görmekteydi. 17 Mayıs günü saat 18.00 sıralarında aniden fenalaştı ve kan kusmaya başladı. Hemen ambulans çağırdık. Bize ambulansın başka hasta taşıdığını, hemen gelemeyeceğini söylediler. Biz de başka bir ambulans göndermelerini istedik. Gemlik-Kumla arası 7 kilometre. Aradan 20 dakika geçti, müdahale olamadı.

Bu tür olaylar için Kumla Sağlık Ocağı'nda da zaten yeterli personel yok. Zamanında müdahale edilebilseydi belki oğlum şu an hayatta olacaktı. Ambulans bir türlü gelmeyince, fenalaşmasının ardından yarım saat sonra evimizde öldü" dedi. Bir dönem Bursa'da Musa Baba Mahallesi'nde muhtarlık yapan emekli öğretmen Mehmet Ziya Şen, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Gemlik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ambulanslar Şubesi Müdürlüğü, Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi'ne bu konuda dilekçeyle müracaat ettiğini, ancak bir netice alamadığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?