2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kundakçı katil zanlısına 36 yıl hapis

Bursa'da, 3 yıl önce sattığı evi kundaklayıp, yangını söndürmeye gelen evin yeni sahibi ile oğlunu öldürerek, gelinini ise yaraladığı iddia edilen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine bu defa 36 yıl hapse mahkum edildi. 

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "tasarlayarak av tüfeğiyle 2 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek ve kasten bina yakmaya tam teşebbüs" suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılan Asker Yılmaz'ın cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Bunun üzerine tekrar yargılama yapılan sanık Yılmaz, sattığı evi kundaklayıp aralarında ev satışından dolayı husumet bulunan ve yangını söndürmeye gelen komşusu Nurettin Demirci ile oğlu Erol Demirci'yi öldürüp, gelini Fatma Demirci'yi de öldürmeye tam teşebbüs ettiği iddiasıyla son kez hakim karşısına çıktı. 

Mahkeme sanığı, Nurettin ve Erol Demirci'yi öldürmekten 26'şar yıl, Fatma Demirci'ye yönelik eyleminden ise 21 yıl, kasten bina yakmaktan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından indirim maddelerini uygulayan mahkeme, sanık Yılmaz'ı 36 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatı, yeterli indirim yapılmadığı için Mağdur avukatı Fatma Demirci ise sanığa az ceza verildiği gerekçesiyle kararı ayrı ayrı temyiz edeceklerini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 12:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?