3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kuraklığa sondajlı çözüm

Küresel ısınma sebebiyle kuraklık yaşanması Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye, sondaj yaparak yeni su kuyuları açıyor.

Su kesintilerinin önüne geçmek maksadıyla çeşitli yerlerde sondaj yapılıyor. Sondajlarla su şebekelerine takviye yapılarak, su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Su sıkıntısı çeken bölgelere öncelik veriliyor.

Su kesintileri yaşanmaması için vatandaşların da su israfı konusunda çok hassas davranmaları gerektiğini belirten Arkeoloji Mühendisi Atilla Paçalıoğlu, "Son günlerde yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla su kuyuları açıyoruz. Sondaj çalışmalarımız özellikle su sıkıntısı yaşayan bölgelerimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 8 kuyu açtık ve bunları içme suyu şebekelerine bağladık. Proje kapsamında 4 kuyu daha açılacak. İhtiyaç duyulması halinde bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Daha önceleri açılan kuyular kuruyor. Daha önce 15-20 metrede suyu çıkarabiliyorduk, fakat kuraklık sebebiyle bu seviye şu anda 50 metreye inmiş durumda. Açılan kuyulardan saniyede yaklaşık 25 litre su elde ediyoruz" dedi.

Sadece şehirde değil köylerde de su sıkıntısı yaşandığını belirten Paçalıoğlu, daha önceden açılmış olan kuyuların verimli hale gelmesi için yağışlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Paçalıoğlu, yeterli yağışların düşmesiyle yer altı su seviyelerinin artmasının kuraklığı azaltabileceğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 13:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma ergin IP: 85.107.105.xxx Tarih : 6.08.2007 14:07:11
benim yorumum elektirik leri boşa harcamamak suları boşa harcamamak ve bulaşıkları makinada yıkamalıyız yoksa kuraklık ölümeyide bulaşıklar için 140 ton su gider