4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kuran ve ezan okuma yarışması

Bursa'da "Kuran-ı Kerim Okuma” ve “Ezan Okuma” yarışması yapıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile bir çok yönetici ve davetlinin katıldığı yarışma, Fethiye Kültür Merkezinde Nilüfer İlçesi-Nilüfer İmam Hatip Lisesi organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin kendilerini yarınlara hazırlamaları için çeşitli etkinlikler hazırladığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “ Geçtiğimiz hafta Meslek Liseleri arası teknoloji tabanlı proje yarışmasını gerçekleştirdik. Burada da İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim Okuma ve Ezan Okuma yarışması yapılıyor. Burada mecburen bir sıralama yapılacak. Ancak ben bu etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi birinci olarak düşünüyor, hepsini tebrik ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kuran-ı Kerim Okuma yarışmasında Nilüfer İmam Hatip Lisesinden Bilal Yeşilyurt birinci; Yenişehir İmam Hatip Lisesinden Mehmet Daştan ikinci ve Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hüseyin Yavuz üçüncü oldular. Ezan Okuma yarışmasında ise İznik İmam Hatip Lisesinden Süleyman Baktemur birinci, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Demiraslan ikinci ve Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Işık üçüncü oldular. Kuran-ı Kerim Okuma ve Ezan Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler 19 Nisan’da Gemlik İlçesinde yapılacak olan bölge yarışmalarında Bursa'yı temsil edecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?