4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kurbanlık buffalo 5 bin TL

KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarında hareketlilik başlarken, Yozgat'tan gelen buffalo 5 bin TL'ye alıcı bekliyor.

Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde belediyeler tarafından kurulan hayvan pazarlarında bayram öncesi hareketlilik yaşanıyor. Muş, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Yozgat, Samsun, Afyon, Balıkesir ve Manisa gibi illerden büyük ve küçükbaş hayvan getiren satıcılar, 600 TL ile 3 bin TL arasında değişen kurbanlıkların çalınmaması için gece boyu nöbet tutuyor.

Hayat şartlarının zor olduğunu belirten Bingöllü kurbanlık hayvan satıcısı Ahmet Karakuş, "Kış şartları bizi zorluyor. Bu sene yem fiyatlarında biraz artış olduğu için kurban fiyatlarında da artış oldu. Ama şu ana kadar işlerimiz iyi gidiyor" dedi.

Pazarın en ilgi çeken hayvanı ise Yozgat'dan gelen buffalo oldu. 5 bin TL'ye alıcı bekleyen buffalonun sahibi Mehmet Gül, "Bu hayvan sulak yerde yaşamayı sever. Eti çok lezzetlidir. Sütü anne sütünü aratmaz" diye konuştu.

Öte yandan Bingöl'den getirilen 600 kilo ağırlığındaki ve 5 bin 750 lira fiyatındaki dev dana da müşterilerin ilgisini çekiyor. Kurbanlık fiyatları, küçükbaş hayvanlarda 500 TL ile 700 TL arasında, büyükbaş hayvanlarda ise 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL
KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL
KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL
KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL
KURBANLIK BUFFALO 5 BİN TL
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:53:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 14:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?