3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kurbanlıkta takas dönemi

Bursa'da bir kurumsal takas firması, kurbanlıkta barter (değişim) dönemini başlattı. Güneş gözlüğü ve ayakkabı alıp koyun veren şirketin yöneticisi, bu yöntemle satışların arttığını söylerken, mal karşılığında kurbanlık koyun alan esnaf ise bayram öncesi nakit sıkışıklığını takas yöntemiyle aştıklarını belirtti. 

Kurumsal takas şirketi yöneticisi Gültekin Tecimen, esnafa takasla kurban desteği sağladıklarını ifade ederek, "Üzerine vacip olan kurbanı satın almakta zorluk yaşayan esnaf, barter sayesinde rahatladı. Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen esnaf arkadaşlarımız üzerindeki sıkıntıyı atamadılar. 300 YTL ile 500 YTL arası olan kişi başı kurbanlık bedeli kara kara düşündürüyor. Biz de bundan hareketle barter kurban uygulamasıyla onlara kolaylık sağladık. Esnafımız bu şekilde rahatlıyor" dedi. 

Hayvan satıcılığı yapan ve takas sistemine üye olan soğutma şirketi yöneticisi Mustafa Şen ise, takas müşterilerine kurbanlık verip karşılığında işyerinin tabelalarını yaptırıp çocuğunu anaokuluna gönderecek. Geçtiğimiz yıla oranla satışlarının arttığını belirten Şen, "Bu şekilde şirketimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz" diye konuştu. 

Tunay Kırcıova isimli güneş gözlüğü satıcısı ise, satın aldığı kurbanlık karşılığında 30 güneş gözlüğü verdiğini, nakit sıkıntısını ise bu sayede aştığını söyledi. Ayakkabıcı Selim Bayram da, 10 çift ayakkabı vererek 2 adet kurbanlık koyun aldı. İşyerinde nakit sıkıntısı yaşadığını ifade eden Bayram, "Bu sayede elimizdeki ürünleri verip kurbanlık koyun aldık. Bir tanesini Türk Hava Kurumu'na vereceğim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?