3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kurdeleyi Bakan Çelik kesti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan tüm problemlerin kaynağı ve çözümünün eğitimden geçtiğini belirterek, Türkiye'nin gelişmekte olan ülke konumundan rahatsız olması gerektiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kestel ilçesinde katıldığı açılışlarda SGK hizmet bürosu, ilçe stadı ve anaokulunu hizmete açtı. Bakan Çelik ilk olarak SGK Kestel hizmet bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra Kestel ilçe stadının açılışını yapan Bakan Çelik burada da ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hizmetleri eşit olarak Bursa ve Türkiye'nin her yerine dağıttıklarını kaydeden Bakan Çelik, kendilerine iletilen meselelerin hepsini çözüme kavuşturduklarını söyledi. İlçe stadının açılışını Vali Şahabettin Harput, İl Başkanı Sedat Yalçın ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile birlikte açtıktan sonra Kestel Anaokulu'nun açılışına katıldı.

Dünyada yaşanan bütün sorunların kaynağının ve çözümünün eğitimden geçtiğini söyleyen Bakan Çelik, bu sebeple bütün çocukların eğitimlerinin tam olması gerektiğini kaydetti. Eski nesillerin eğitim konusunda biraz talihsiz olduğunu ifade eden Çelik, "Bizim neslimiz talihsizdi. Ama şimdi anaokulundan üniversiteye kadar eğitim var. Dünya yarışında Türkiye'nin ileri çıkması için bunlar yapılıyor. Bu sebeple Türkiye gelişmekte olan ülke konumundan rahatsız olmalıdır. Gelişmiş ülke konumunda bulunmalıdır" dedi.
Bakan Çelik konuşmasının ardından çocuklar ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Anaokulunu gezen Çelik, çocuklar ile kısa süre sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 19:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?