4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kurdeleyi Çelik kesti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gürsu ilçesindeki hükümet konağı ve kapalı spor salonunu hizmete açtı. Bakan Çelik, hizmetleri eşit olarak Türkiye'nin her yerine dağıttıklarını belirterek, Ankara-Bursa arası hızlı trenin faaliyete geçmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa temaslarına devam ediyor. Bakan Çelik ziyaret ettiği Gürsu ilçesinde bando ile karşılandı. Hükümet konağının açılışından önce konuşan Bakan Çelik, Türkiye ve Bursa'nın 6 yılda şantiye haline döndüğünü belirtti. Binaların güzel olmasının yanında içerisinde hizmet verecek olan kamu görevlilerinin davranışlarının da önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Buranın içerisinde SGK'nın birimi de var. Artık sosyal güvenlik ile alakalı işlemleri vatandaşın ayağına getirdik. Yerinden yönetim çok önemlidir. Merkezi yönetim anlayışı vatandaşlarımızı bugüne kadar çok yordu. Türkiye'de büyük değişimler yaşanıyor. Hizmetleri açmaya yetişemiyoruz. İşte şuanda sayın Başbakanımız Ankara ile Eskişehir arasındaki hızlı trenin açılışını yapıyor. İnanıyorum ki o hızlı tren iki saat içerisinde Ankara'dan Bursa'ya gelecek. Bunun çalışmalarını da yürütüyoruz. Hizmetlerimiz Türkiye'nin her yerine eşik olarak dağıtıyoruz. Birliğimiz bütünlüğümüz bozulmasın Türkiye daha çok hizmetlere kavuşacak" dedi.

Bakan Çelik konuşmaların ardından 1 milyon 600 bin TL'ye mal olan hükümet konağının açılış kurdelasını kesti. Bakan Çelik bu sırada Atatürk büstü ve SGK hizmet biriminin de açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çelik daha sonra Gürsu Kapalı Spor Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Sporcu öğrencilerle bir araya gelen burada da kısa bir konuşma yaptı. Bakan Çelik, "Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'yi gençliğe emanet etmiş. Zeki, sağlıklı, sporcu gençlik nerede yetişecek? İşte böyle alt yapısı ve fiziki yapısı güzel olan tesislerde yetişecek. Böyle tesisleri yapamazsanız gençlerimiz sportif çalışmalarını yapamayacak ve başarı elde edemeyecek. Bu tesis tüm Gürsu gençliğine hayırlı olsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:39:53
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 13:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?