4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Küreğe asılan altını kazandı

Bursa'da, Uluabat Gölü'nün kıyısında bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı köyünde düzenlenen kürek yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Birinci gelebilmek için küreklere asılan gençler, kıran kırana mücadele etti.
Nilüfer Belediyesi, Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğader ve Ekoder iş birliğiyle Gölyazı köyünde gerçekleştirilen çevre şenliği yoğun ilgi gördü. Etkinliğin bugünkü ayağında gerçekleştirilen kürek yarışı unutulmaz görüntülere sahne oldu. Uluabat Gölü'nde düzenlenen yarışlara ikişerli gruplar halinde 8 takım katıldı. Başlangıç işaretinin verilmesinin ardından küreklere asılan Gölyazılı gençler birinci gelebilmek için mücadele etti. Yarışı Emre Yılmaz ve Samet Yiğit'in teknesi kazandı.
Birinci gelen gençlere tam, 2. olan takıma yarım, 3. ve 4. olan takımlaraysa çeyrek altın verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı'yı ve çevre değerlerini korumak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çevre konusunda yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü belirten Bozbey, "Yürekli insanların bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tür çevre değerlerini korumak, kollamak ve ileriki yüzyıllara taşımak için yerel yönetim olarak üzerimize ne düşüyorsa fazlasını yapmamız gerekiyor. Geleceği yakalamak, ancak ve ancak şu anki çevreyi korumakla mümkün. Gölyazı'yı sadece Bursa'da değil, Türkiye'de ve hatta dünyanın her yerinde tanıtmamız gerekiyor. Bunun için hazırladığımız projeler var. Kilisenin yapımı devam ediyor.

Bir süre sonra tamamlanacak. Özellikle merkezde farklı projelerimiz var. Gölyazı Bursa'yı turizm açısından sırtlayacak bir bölge. Buraya vatandaşlarımız sadece günü birlik geliyor, ziyaret ediyor ve dönüyor. Konaklama sıkıntısını pansiyonculukla aşmak istiyoruz.

Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Yarışmaya katılan gençleri kutlayan Gölyazı Merkez Mahallesi Muhtarı Fevzi Üner ise, çevreyi korumanın önemine işaret ederek, "Kürek yarışı çok güzel oldu. Biz bunu 6-7 defadır yapıyoruz. Etkinliklere bir dönem ara verilmişti. Kürek yarışları o dönemde yapılamadı. Yarışmaya katılan tüm çocukları kutluyorum. Yarışlar seneye daha güzel ve profesyonelce olacak. Gölyazı doğallığını korumalı. Bunun için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?