6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kurşunlu'da hayvan katliamı!

KURŞUNLU'DA HAYVANLARI ÖLENLER BELEDİYEYİ SUÇLADI

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde, geçen çarşamba gününden itibaren köpek, tavuk ile kedilerin tek tek ölmeye başladığını belirten vatandaşlar, Kurşunlu Belediyesi'nin akşam saatlerinde sokaklara zehirli et bırakarak hayvanları itlaf ettiğini ileri sürdü.

17 tavuğunun bir anda öldüğünü söyleyen Halil Gün isimli Kurşunlulu vatandaş, "Tavuklarım gün boyunca sokakta ve bahçede geziyor. Akşam tekrar kümeslerine kapatıyorum. Sabah kümese geldiğimde 17'sinin de öldüğünü fark ettim. Bahçede ve evin önünde bulduğum etlerden zehirlendiklerini düşünüyorum" dedi.

Köpeğinin yediği zehirli et yüzünden öldüğünü söyleyen Kenan Yüce ise, "Köpeğimi çok seviyordum. Her sene aşılarını hiç aksatmadan yaptırırım. Köpeğim tuvalet ihtiyacını bahçedeki yerine yapamadığı için bir müddet serbest bıraktım. Tekrar bahçeye geldiğinde önünde et olduğu gördüm ve bir kısmını yemişti. Bir gün boyunca yediği et yüzünden can çekişti. Sabah köpeğimi beslemek üzere yanına gittiğimde cansız bedeni ile karşılaştım. Bunun gibi birçok vatandaşımızın kedileri, köpekleri ve tavukları, sokaklara bırakılan zehirli etler yüzünden öldü. Hayvanları ölen arkadaşlarımız, benim köpeğim gibi hayvanlarının can çekişerek öldüğünü söylüyor. Bunu bir kişinin yapması mümkün değil. Burada organize bir iş var" diye konuştu.

ÇOCUKLAR DA TEHLİKEDE

Sokağa oynamak için çıkan çocukların da tehlikede olduğunu ileri süren Kenan Yüce, ufak çocukların ne olduğunu anlamak için zehirli eti ellerine aldıklarında zehirlenebileceklerine dikkat çekti. Zehirlenerek ölen hayvanların Kurşunlu Belediyesi temizlik görevlileri tarafından beldesi dışında Sazaklar mevkiinde bulunan çöplüğe bırakıldığını, hayvan leşlerinin diğer çöplerle karıştırılarak kamufle edildiğini iddia eden Yüce, belediyenin hayvan katliamı yaptığını ileri sürdü.

Kurşunlu Belediyesi yetkilileri ise itlaf iddialarını yalanladı.

KURŞUNLU'DA HAYVANLARI ÖLENLER BELEDİYEYİ SUÇLADI
KURŞUNLU'DA HAYVANLARI ÖLENLER BELEDİYEYİ SUÇLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 10:59:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 13:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?