4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kurşunlu'da seçim gerginliği

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bağlı Kurşunlu beldesinde 5 yıldan beri belediye başkanı olarak hizmet veren Türkiye'nin en genç belediye başkanı unvanlı Erkan Dönmez'in zaferi ile sonuçlanan 29 Mart seçimlerinin ardından beldede yaşanan gerginlik dinmiyor.

Dün akşam çıkan olaylarda AK Partili oldukları ileri sürülen 150 kişilik grubun sokak ve caddelerde dolaşıp, belediyeye ait bir otobüsü taşlayıp zarar verdikleri iddia edildi. Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile gerginlik yatıştırıldı. Olaylarda bir kişinin darp edilerek yaralandığı bildirilirken, İnegöl Jandarma Komutanlığı ve Kurşunlu Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik tedbirlerini artırdı. Ayrıca Bursa'dan gelen 16 kişilik Komando timinin bir hafta boyunca beldede devriye gezeceği öğrenildi. Öte yandan, Kaymakam Durmuş Gençer ile İnegöl Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız bugün Kurşunlu beldesine giderek durum hakkında bilgi aldı.

Belde halkının hür iradesi ile inandıkları adaya oy verdiklerini ve neticede kendisinin ikinci dönem belediye başkanlığı görevine getirildiğini ifade eden CHP'li Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, olaylardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Halkın iradesine ve sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi ve kabullenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Erkan Dönmez, "Seçimi kaybeden AK Partili adayın bir grup yandaşı, sokak ve caddelerde bağıra çağıra gezip, kasabanın huzurunu bozmaya çalışıyor. Belde halkımı dostluğa, barışa, kardeşlik ve sağduyuya davet ediyorum. Hepimiz bu beldenin insanlarıyız, hepimiz birbirimizin yüzünü bakacağız. Düğünde de, cenazede de yan yana olacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?