3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kürt Açılımına destek istedi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 30 yıldır nice ocaklar söndürüp nice anaları ağlatan terör meselesinin çözümü için hükümetin başlattığı yeni açılıma 70 milyonun destek vermesini istedi.

Bursa'da bir dizi temaslarda bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Çelik, Kürt açılımı hakkındaki çalışmaları değerlendirerek, "Bu, Türkiye'nin kangren olmuş önemli sorunlarından bir tanesi. Hükümet olarak, bir devlet politikası şeklinde bu konunun çözümü için çalışıyoruz. Bu mesele çözüldüğü an sosyal barışa, sosyal hayata, güçlü Türkiye konusuna yansıyacağının biz farkındayız. Bununla ilgili izlenen bir strateji var. Buna herkesin saygı duyması
lazım. İlgili bakan arkadaşımız tek tek görüşmeler yapıyor.

Bu görüşmeler bizzat başbakan tarafından açıklanacak. Bunu, sıradan bir olay gibi konuşmayı doğru bulmuyorum. 30 yıldır Türkiye'de bazı ocakların sönmesine, anaların göz pınarlarının kurumasına, çok üzücü olaylara sahne olmuş bir meseleden bahsediyoruz. Devlet ciddiyeti içinde ele alınmışken, bizler de buna katkı sağlamak adına sulandırmayalım.

Bu, basite indirgenecek bir olay değil, ağır bir olay. Bu konuda farklı görüşler var. Herkes kendisine göre bu işi yontmaya çalışıyor. 70 milyon bu işi çözüme kavuşturmak için çabalamalı. İmralı'ymış, bilmem şuymuş, buymuş, hükümetin bu ve benzeri yaklaşım içinde olduğunu değerlendirmek yapılacak en büyük iftiradır. Hükümet bunu bütün platformlarda devlet politikası olarak takdim etmiştir" dedi.

Bakan Faruk Çelik, cemevlerine yapılacak devlet yardımı ve Alevi çalıştayı konusunda ise, "Bu Alevi çalıştayı önemli bir çalıştay. İlgililerle bütün meseleler masaya yatırılıp, bir fotoğraf çekildikten sonra nasıl bir çözüm süreci takip edileceği konusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Buna başlarken de üzerinde çok konuşmayı değil, sorunu çözeceğimizi ifade etmiştik. Birlikte konuşacağız. Aldığımız prensiplere uymamız gerekiyor.

Ayın 19'unda üçüncü çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Hemen akabinde bir çalıştay daha yapılacak. Bütün görüşler alınmış olacak. Madımak olayı da dahil, cemevleri, din kültürü ve ahlak müfredatıyla ilgili talepler, bütün bunlarla ilgili nasıl bir seyir izleneceği hükümet düzeyinde ele alınacak. Konu, bakanlar kurulu düzeyinde de ele alınacak. Taraflarla birlikte kamuoyuyla paylaşılacak" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esin IP: 78.172.149.xxx Tarih : 14.08.2009 15:07:38

öncelikle bakanın,kendi içndeki partilileri bilinçlendirmesini öneriyorum,bursada başta ALİOSMAN SÖNMEZ HASTAHANESİ VE bir çok kurumda işsiz BIRAKILAN  kürt kökenli gençlerimize,bunu yaşatan başhekimleri görevden almasını, ŞİDDETLE ÖNERİRİM.kürt açılımı geniş bir açılımdır,sıkıntı yaşayan kürt gençleri dışlanıp işsiz kaldığı için kargaşa çıkmaktadır,araştırırsanız ne kadar kürdün kimler tarafından işsiz bırakıldığını anlıyacaksınız,tabi bu dediğimin olması için erzurumlu bakanı da göz ardı etmemek gerekir,emmi oğlu,dayzekızı hepsi makamlarda olan bakanlar bence torpilinizi bu şekilde ziyan etmeyiniz,çünkü kimin neyin nesi oldu apacık belli,kürt sorunu geniş kapsamlı bir sorun,önce bu kürtleri işsiz bırakan torpilli başkeminden müdürüne kadroyu sonra zihniyeti degişmenizi tavsiye derim,,,,