3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kurtulmuş'tan yeni kabine yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kabine revizyonunda en büyük etkenin yerel seçimlerde aldıkları oy oranı olduğunu söyledi.

Bursa'da özel bir diş kliniğinin açılışına katılan Numan Kurtulmuş, gazetecilerin yeni kabine hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş, "Yeni 9 arkadaşımız kabineye girdi. İnşallah kendi alanlarında başarılı hizmetler yaparlar. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor şartlarda Türkiye'ye hizmet verme imkanları oldu. Biz iş başına gelen ve millet için görevleri alan bütün arkadaşlarımızın, rakip bir siyasi partide bile olsa millet adına başarılı olmasını temenni ederiz. Her yaptıkları doğru işte, 'Doğru yapıyorsunuz' deriz. Yaptıkları her yanlış işte yıldırım olur karşısına geçeriz. Arkadaşlığımız, dostluğumuz başkadır, ama sonuç itibarıyla millet adına yapacakları yanlışlara da mani olmak için bütün gücümüzle mücadele ederiz.

Dünden beri yapılan yorumların bir tanesine katıldığımı ifade etmek isterim. Kabinede yapılan revizyonda Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde almış olduğu 5.2'lik oy oranının ve bu oranın ötesinde, toplumdan çok ciddi şekilde gördüğü teveccühün önemli bir payı olduğunu görüyoruz. Bu güzel bir şeydir Saadet Partisi adına. Ama Saadet Partisi olarak kendi milli politikalarımızın da takipçisi olacağımızı şimdiden bir defa daha söylüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Ben yorumlamıyorum. Birçok siyasi analizci aynı yorumda bulunuyor. Bu kabine revizyonundaki önemli etkilerden birisi Saadet Partisi'nin göstermiş olduğu seçim başarısıdır" dedi.

Hükümetin dış politika ve ekonomik konularda önemli çalışmalar beklediklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Kabine revizyonundan daha önemlisi dış politikalar önem kazanacaktır. Türkiye'yi ilgilendiren gelişmeler fevkalade önemli olacaktır. Biz başından beri hükümetin uygulamış olduğu ekonomik modelin yanlış olduğu tespitinde bulunuyoruz. 8 yıldır bunları söylüyoruz. Sadece bu hükümetin değil, önceki hükümetin de Kemal Derviş'in politikalarının da çok ciddi yanlışlar içerisinde olduğunu ifade ettik.

Bundan sonra milletin reel gücünü artıracak, milletin alım gücünü artıracak, dışa bağlı ekonomik modelden kurtaracak yeni bir modelin olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda görev alan yeni bakan arkadaşlarımızı bu konuya yoğunlaşmaya, odaklanmaya davet ediyoruz. Genişletilmiş Orta Doğu Projesi'nde yeni bir döneme geçildiği aşikardır. Hem aşırı derece kullandığı askeri gücünü kısmen revize edecek hem de çatışma bölgelerini Irak'tan daha doğuya; Pakistan, Afganistan bölgesine kaydıracağı açıktır.

Biz Obama gelmeden önce de açıkça ikaz etmiştik. Türkiye bu konuda uyanık olmalıdır. Yeni Dışişleri Bakanı'ndan bu konuda fevkalade hassas davranmasını tavsiye ediyoruz. Türkiye özellikle Afganistan'a muharip asker gönderilmesi konusunda fevkalade hassas olmalıdır. Yeter artık bizim Mehmetler dünyanın neresinde Amerika'nın inisiyatifleri gerektiriyorsa oraya nöbetçi olarak gidemez. Hassas olmalıdır. Bu dönemde genişletilmiş Orta Doğu Projesi parantezinden çıkartılması gerekir. Tavsiyelerde bulunabiliriz. Özellikle bu iki alanda hükümetin şimdiye kadar sürdürdüğü politikalarını gözden geçirmesi, revize etmesi mecburiyeti açıktır. Bunu dost, arkadaş olarak tavsiye ediyoruz. Bunlar yerine getirilmediği takdirde Türkiye çok ciddi sıkıntılar içerisinde olacaktır" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?