6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kurtuluşta 'sabah-akşam' tartışması

BURSA'NIN KURTULUŞ TÖRENLERİNE 'SABAH-AKŞAM' TARTIŞMASI DAMGA VURDU

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamalarında, dün gece yapılan törenlerden habersiz olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi eski Başkanı Lütfü Kırayoğlu, 'Neden kutlamalar gece değil de sabah kutlanıyor' diyerek protokol üyelerine çattı.

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nun kutlamaların gece yapıldığını söylemesi üzerine Kırayoğlu, protokolde yerini alıp, sessizce töreni izledi.

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamaları kapsamında Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde saat 15.00 sıralarında tören düzenlendi. Törene katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi eski Başkanı Lütfü Kırayoğlu, dün gece yapılan kutlama törenlerinden habersiz olunca yetkilileri uyarma gereği duydu.

Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kutlamalarının gece yapılması gerektiğini söyleyen eski Başkan Kırayoğlu, sesini yükselterek "90 yıldır böyle bir şey yok. Böyle bir şey olamaz.  Bursa'nın esas kurtuluşu 10 Eylül akşamıdır. Kurtuluş törenleri 10 Eylül akşamı başlar ve ertesi sabah devam eder" dedi.

Bunun üzerine araya giren Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, törenin zaten dün akşam yapıldığını hatırlattı. Tartışmanın daha fazla uzamasını istemeyen Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, "Hadi gelin töreni yapalım" diyerek, Altepe'yi protokoldeki yerini almaya davet etti. Başkan Altepe ise, tebessüm ederek yerine oturdu. Dün akşam yolda olduğunu söyleyen Kırayoğlu, protokoldeki yerini alıp sessizce töreni izledi.

Bursa'nın kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamaları, dün gece Heykel'deki tarihi Belediye Binası'nın temsili kurtarılışı ile başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu ve Bursa Mehter Takımı'nın konseriyle startı verilen kutlamalarda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerinden oluşan milis kuvvetleri kurtuluşu temsili olarak canlandırırken, Orhangazi Camii'nden kurtuluş selası verildi.

BURSA'NIN KURTULUŞ TÖRENLERİNE 'SABAH-AKŞAM' TARTIŞMASI DAMGA VURDU
BURSA'NIN KURTULUŞ TÖRENLERİNE 'SABAH-AKŞAM' TARTIŞMASI DAMGA VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 17:41:02
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 17:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?