4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Kuruş bile heba etmeyeceğiz'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar hem halka, hem de Allah'a hesap verecek şekilde çalıştıklarını, bundan sonra da aynı anlayış içinde olacaklarını belirterek, "Bursa'nın kuruşunu heba etmeyeceğiz. Asırlarca dünyaya medeniyet ihraç eden Bursa, bu dönemde yerel yönetim anlayışı ile örnek olacak" dedi.

Başkan Altepe, üyesi olduğu Makine Mühendisleri Odası'nın Birlik Grubu'nun Gönlü Ferah Otel'de düzenlediği dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Bursa'nın birçok değerlerine rağmen dünyada hak ettiği konumda olmadığının altını çizerek, hem tanıtım, hem de projelerle bu eksikliği gidereceklerini belirtti.

Bursa'nın kaynaklarını yerinde kullanmayı ana ilke olarak benimsediklerini ifade eden Başkan Altepe, bundan dolayı Teleferik, Emirsultan, Bursaray Üniversite Etabı ve Merinos Projesi ile ilgili devam eden çalışmaların yeniden ele aldıklarını belirterek, "Bizim önceliğimiz halkın isteği. Bu projelerden halkımız ne bekliyor, ne istiyor. Önce buna bakacağız. Projeleri halkımızın memnun olacağı, istediği şekilde değiştireceğiz. Büyükşehir Belediye başkanlığı keyfi çalışılacak, keyif çatılacak bir yer değil. Bugüne kadar hem halka, hem de Allah'a hesap verecek şekilde çalıştık. Bundan sonra da aynı anlayış içinde olacağız. Bursa'nın kuruşunu heba etmeyeceğiz. Asırlarca dünyaya medeniyet ihraç eden Bursa, bu dönemde yerel yönetim anlayışı ile örnek olacak. Şeffaf ve katılımcı bir anlayıştan ayrılmayacağız. 500 milyon TL'lik ihalemize 2-3 firma girmeyecek, bütün dünyanın bu ihaleden haberi olacak" diye konuştu.

Birlik Grubu adına konuşan İsmail Hakkı Kavurmacı da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı'ndaki gibi başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inandıklarını söyledi. Kavurmacı, Başkan Altepe'nin düşünsel manada yanında olacaklarını ve talep edildiği taktirde projelerine katkıda bulunacaklarının da sözünü verdi. Kavurmacı, Başkan Altepe'den Teknik Üniversite konusunda girişimde bulunmasını da istedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:19:21
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 13:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?