2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kuryeyle uyuşturucu ticareti

İzmir'in Ödemiş ilçesinden ticareti yapılmak üzere Bursa'ya getirilen 5.3 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Bursa polisinin son bir yılda yaptığı seri operasyonların ardından çökertilen uyuşturucu çeteleri, zehir ticaretinde yakalanmamak amacıyla, torbaları saklamak için ev kiralama ve sevkiyatta kurye kullanma dönemi başlattı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne bir kişinin uyuşturucu getireceği bilgisini aldı. Takip edilen kişi Eğitim Mahallesi'nde uyuşturucu dolu çantayla gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve suç kaydı olmayan emekli inşaatçı Yaşar K.'nın (57) ifadeleri doğrultusunda, uyuşturucunun sahibi olduğu öne sürülen Yıldırım U. (35) ve Taner T. (25) de gözaltına alındı. 

Narkotik dedektiflerinin Kiraz isimli operasyonları sonucu Kızyakup ve Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta uyuşturucu ticaretine devam edemeyen Roman vatandaşların, yeni sevkiyatlarda dikkat çekmemek için kurye kullandıkları ve civar semtlerde kiraladıkları dairelerde uyuşturucuları sakladıkları öğrenildi. 

5.3 kilogram esrarla yakalanan zanlılar, "iştirak halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:02:45
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 16:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?