4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kutlamalara elektrik kesintisi engeli

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MUTLAMASINA ELEKTRİK KESİNTİSİ ENGELİ

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları elektrik kesintisi sebebiyle yarım kaldı.

Beden Eğitimi Bölümü Spor Salonu'nda yapılan kutlamaya UÜ Rektörü Mete Cengiz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Altun, Türkiye'de seçkin bir eğitim planlaması olmadığını, eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Mevcut fakültelerin beklentileri karşılamamasına rağmen her gün yeni eğitim kurumları açıldığını kaydeden Altun, "Hala yeni fakülteler açılmakta. Bizim seçkin bir eğitim planlamamız bile yok. Bazı alanlarda eksik ve bazı alanlarda fazla öğretmen var. Uzakdoğu ülkeleri seçkin eğitim sistemini başarılı bir şekilde uygulayan ülkelerdir. Bu eksiklikler eğitimimizde ciddi kayıplara yol açtı. Eğitim şart değil, nitelikli eğitim şart" dedi.

Rektör Prof. Dr. Cengiz ise, bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak, genç eğitmen adaylarına başarılar diledi. Cengiz'in konuşması sırasında elektrikler kesilince program mikrofonsuz devam etti. Eğitim Fakültesi olan 2 öğrencinin 'Öğretmen olmak' şiiri davetlilerden tam not alırken, halk oyunları gösterisi elektrik kesintisi sebebiyle ertelendi. Program kokteyl ikramlarıyla devam etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MUTLAMASINA ELEKTRİK KESİNTİSİ ENGELİ
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MUTLAMASINA ELEKTRİK KESİNTİSİ ENGELİ
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MUTLAMASINA ELEKTRİK KESİNTİSİ ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:09:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?