2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kuvvai Milliyecilerden şehitler için gece nöbeti

Bursa'da bir grup Kuvvai Milliyeci, şehitlere ve Mehmetçiğe saygı amacıyla 2 saatlik nöbet uygulaması başlattı. Dün gece 23.00-01.00 saatleri arasında nöbet tutan Kuvvai Milliyeciler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "teröre karşı toplumsal refleks gösterilmeli" çağrısına destek verdiklerini söyledi.

Dün gece ssat 23.00'te Atatürk Heykeli'nin önüne gelen yaklaşık 30 kişilik grup, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından toplu olarak nöbete başladı. Grup adına konuşan dernek yöneticisi Kadir Şener, amaçlarının şehitlerin ruhlarını canlandırmak olduğunu belirtti. Şener, son günlerde meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybeden şehit askerlerin asla yalnız olmadıklarını ifade ederek, ''Bugün askerlerimize ve şehitlerimize destek için nöbet tutuyoruz. Terör olaylarını kınıyoruz. Gönlümüz ve kalbimiz şehitlerimizin, cephede savaşan askerlerimizin yanında. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteğimiz tamdır. Bugünden itibaren böyle faaliyetlerimiz Türkiye genelinde sürecek" diye konuştu.

Dernek üyesi Kıbrıs Gazisi Şaban Sadi Saraç ise, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın çağrısına kulak verdiklerini kaydederek, "Terörle mücadele için siyasi iradenin de girişimde bulunmasını istiyoruz. Toplumsal refleksimizi gösteriyoruz. Terör bataklığında kurutulmalı" şeklinde konuştu.

Dernek üyesi bayanlar da ellerindeki bayraklarla 2 saat boyunca nöbet tuttu. Dernek üyeleri 2 saatlik nöbetin ardından sessizce dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 11:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?