6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kuyu mahkemelik oldu

KUYU MAHKEMELİK OLDU

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, ruhsatı iptal edilerek durdurulan inşaat alanındaki su kuyusu mahkemelik oldu.

Güzelyalı Mahallesi 14. Sokak'ta bulunan Çayırbaşı Sitesi'nde oturan vatandaşlar, 2 metre derinliğindeki kuyunun kurbağa ve sivrisinek yatağı olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ağır kokudan ve haşereler yüzünden camlarını açamadıklarını kaydeden çevre sakinleri, çocuklarının oynarken kuyuya düşmesinden endiye ediyor.

Site yöneticisi Ahmet Asa, kaymakamlık ve belediyeye müracaat ettiklerini, kaymakamlıktan gelen çevre sağlık teknisyeninin, bu alanda kuyunun yanı sıra yer yer göllenmiş su birikintileri olduğunu, havaların ısınmasıyla su birikintilerinin kokuşmaya sebebiyet verip çocuklar açısından tehlike arz ettiği yönünde rapor tuttuğunu söyledi. Asa, bu raporla Belediye Fen İşleri ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaat ettiklerini, ancak bu birimlerin sadece yurt dışında olan mal sahibine yazı yazmakla yetinildiğini ileri sürdü.

Yönetici Ahmet Asa, bu başvurulardan netice alamayınca arsa sahibi Mehmet S.S., Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü H.S. İle Fen İşleri Müdürü A.S. hakkında Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

KUYU MAHKEMELİK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 11:15:00
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 17:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?