4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Laf var çözüm yok'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye topraklarının silahlar açısından mümbit olduğunu, yer altından kazdıkça silah çıktığını ve bunların neden ve ne amaçla gömüldüğünün araştırıldığını belirterek, "Geçmişteki karanlık sayfaların aydınlatılması konusunda hiçbirimizin bir şey söylemeye hakkı yok" dedi.

Bursa'da partisinin Osmangazi teşkilatı tarafından verilen kahvaltıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ekonomik kriz konusunda proje üretmeyip laf edebiyatı yaptığını öne sürdüğü muhalefete yüklendi.

Ekonomik krizin Türkiye ve iktidar kaynaklı olmadığını anlatan Faruk Çelik, "Gündemde iki olay var. Bunlardan birisi ekonomik kriz. Küresel kriz var. Amerika'da 2 milyon 600 bin kişi işsiz kaldı. Avrupa'da 2010'da işsiz sayısı yüzde 10'lara varacak. Dünyayı ve bütün ülkeleri kasıp kavuran bir küresel kriz ortamı yaşanıyor. Bizim alnımız açık, başımız dik. Önümüzü görerek milleti hedefe koşturma mücadelesi veriyoruz. Ey muhalefet, çıkın ekonomik kriz ile ilgili bir şey söyleyin. Bunun kaynağı ve çözümü nedir.? Var mı çözümünüz? Yok. Lafı, edebiyatı, istismarı var. Bu kadar ucuz siyaset, ucuz politika güzergahına kimsenin düşeceğini zannediyorlarsa bunlar çoktan geçti. 6 yılda milletin ufku, bakış açısı çoktan değişti. Millet kime ne not vereceğini çok iyi biliyor. Laf, edebiyat, istismar var" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TOPRAKLARI SİLAH AÇISINDAN MÜMBİT"
Çeteler olayının da ikinci gündem maddesi olduğuna işaret eden Bakın Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Silahlar çıkıyor yer altından. Kazdıkça çıkıyor, Türkiye mümbit bir toprak silah açısından. Niye gömülmüş, niye özenle bezenle sarılmış? Kim bunlar, ne yapmak istiyorlar? Hangi neticeyi elde etmek istiyorlar? Türkiye demokratik cumhuriyet, hukuk devleti değil mi? Türkiye'de her şey hukuk içinde olmayacak mı? Güvenlik kuvvetleri yok mu? Türkiye güçlü bir devlet değil mi? Türkiye'de iktidarı millet getirmez, millet götürmez mi? İktidarı millet getirmeli, millet götürmeli. Ama geçmişte ne oldu, hangi karanlık sayfalar, hangi karanlık satırlar var, neler oldu, neler bitti, bunların aydınlanması konusunda, yargıda yürütülen şu anki olaylar konusunda, bırakın yargı safahatını, hiçbirimizin bir şey söylemeye hakkı yok. Ama bu konuyla ilgili Allah aşkına siz muhalefetten sağlıklı, ciddi, güçlü bir Türkiye, demokratik bir cumhuriyetin ilelebet yaşaması için ortaya koydukları bir argüman, yorum, düşünce duyabiliyor musunuz? Ortay koydukları bir şey yok. Kadrolarını kaybetmiş, fikir birliğini kaybetmiş bir muhalefet anlayışının Türkiye'ye vereceği hiçbir şey yok. Bu iktidar partisi olan bizleri de üzüyor. Çünkü demokrasinin gücü iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte olur. Eriyen bir muhalefet, üretemeyen bir muhalefet, projesi olmayan muhalefet anlayışının iktidara katkısı olmaz, milletin geleceğine katkısı olmaz."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 16:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat DURMUŞ IP: 88.231.61.xxx Tarih : 26.01.2009 09:34:31

Siz çok çözüm getirdinizya Sosyal Güvenlik Yasasına konuşun tabi bu millet neyin ne olduğunu biliyor ülkede ölüm yaşı 65 emeklilik yaşıda 65 artık sözün bittiği yer benim yerime siz alırsınız emekli maaşımı Saygılar :))))